search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:06
MENU CLOSE

Την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ζητά ο Εισαγγελέας

10.10.2019 10:32
Την ενοχή των κατηγορουμένων για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου ζητά ο Εισαγγελέας - Media

 

«Ας δώσουμε το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μετατρέψει σε λατινοαμερικανικού τύπου την κοινωνία, όπου οι δικηγόροι και οι δικαστές θα οπλοφορούν για να προστατεύονται. Ζητώ την ενοχή τους για όλες τις κατηγορίες όπως εισάγονται».

Με αυτά τα λόγια ο εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Σπύρος Παππάς ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις Αλβανοί βαρυποινίτες κατηγορούμενοι Κλοντιάν Λεκοτσάι, Ιμπραχίμ Μπραχιμάι και Όλντι Ντούτσε για την εν ψυχρώ δολοφονία πριν δύο χρόνια του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κ. Παππάς τόνισε πως το θύμα που «κοσμούσε την κοινωνία και την δικαιοσύνη» ουσιαστικά «έπεσε εν ώρα καθήκοντος αρνούμενος την εκβίαση» του εντολέα του Αριστείδη Φλώρου, ενώ εξέφρασε την απόλυτη πεποίθησή του, πως οι δράστες όταν το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου 2017 πήγαν στο γραφείο του ποινικολόγου, είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό οι κατηγορούμενοι αλλοδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση που αποκαλείται «μαφία των φυλακών», ζητούσαν χρήματα από τον κ. Άρη Φλώρο, προκειμένου να αλλάξουν τις καταθέσεις τους, σύμφωνα με τις οποίες ο επιχειρηματίας τους είχε δώσει εντολή να επιτεθούν στον τότε νομικό σύμβουλο της ΛΑΓΗΕ ΑΕ Γιώργο Αντωνόπουλο που χειριζόταν τις οικονομικές απαιτήσεις της εταιρίας στην υπόθεση των εταιριών Energa και Hellas Power.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση, από την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ενώπιον του ΜΟΔ αποδείχθηκε ότι η πλευρά Αντωνόπουλου ζητούσε χρηματικά ανταλλάγματα από τον Αριστείδη Φλώρο, κάτι που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δεν συζητούσε καν, καθώς πίστευε ακράδαντα ότι ο Φλώρος δεν έχει καμία σχέση με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του συνηγόρου του ΛΑΓΗΕ. Ο εισαγγελέας τόνισε πως ο φερόμενος ως αρχηγός της «μαφίας των φυλακών» Λεκοτσάι, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του ποινικολόγου, ζητούσε χρήματα από τον επιχειρηματία μέσα στη φυλακή, ώστε να αλλάξουν οι καταθέσεις που ενέπλεκαν τον Φλώρο στην απόπειρα κατά του κ. Αντωνόπουλου, υπόθεση για την οποία ο επιχειρηματίας έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

«Το “μήνυμα” προς τον Φλώρο έπρεπε να περάσει με κάθε τρόπο», είπε ο εισαγγελέας και συνέχισε: «Έτσι οι κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν τους πελάτες και πήγαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Κατά την άποψή μου, είχαν προαποφασίσει την δολοφονία του. Είναι ψευδής ο ισχυρισμός ότι ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν. Από το θύμα δεν προβλήθηκε καμία αντίσταση. Αν ήθελαν απλώς να τον τραυματίσουν δεν θα πυροβολούσαν στο στήθος το θύμα και από τόσο κοντινή απόσταση. Έβαλαν μάλιστα και σιγαστήρα. Έτσι το μήνυμα θα ήταν άμεσο και καθηλωτικό, ώστε να δώσει γρήγορα τα χρήματα ο Φλώρος από φόβο. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έγινε θυσία».

Ο κ. Παππάς ζητώντας «την ενοχή των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται», είπε στο δικαστήριο πως με την ετυμηγορία του πρέπει να δώσει σε όλους το μήνυμα πως «η πολιτεία μέσω της δικαιοσύνης είναι αποφασισμένη να μην απειλείται, ούτε να εκβιάζεται».

ΑΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:05