search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:23
MENU CLOSE

ΠΡΑΤΤΩ για την τουρκική εισβολή: Επανάληψη της κυπριακής τραγωδίας

10.10.2019 12:37
Στενός συνεργάτης Ερντογάν για Συρία: «Όπως κάναμε το 1974 στην Κύπρο» (Video) - Media
 
«Η μονομερής στρατιωτική δράση της Άγκυρας, είναι επανάληψη της κυπριακής τραγωδίας και δείχνει τις πάγιες επιδιώξεις της Τουρκίας, αυξάνοντας την ανησυχία μελλοντικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ιδεών & Δράσης Πράττω, με αφορμή την τουρκική στρατιωτική επιδρομή στη Συρία. Και χαρακτηρίζει «ύψιστο πατριωτικό καθήκον» την αντιμετώπιση αυτής της πολιτικής Ερντογάν «με μέτρα ουσιαστικής και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, που θα στοχεύουν στην ενίσχυση των διμερών και πολυμερών συμμαχιών της Ελλάδας».
 
Σημειώνει ότι «η μονομερής στρατιωτική δράση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία θέτει σε αμφισβήτηση το εδαφικό στάτους κβο στη Μέση Ανατολή και τη συνθήκη της Λωζάνης» και ότι «η απροκάλυπτη εισβολή και κατοχή εδάφους ενός ανεξάρτητου κράτους και θα επιδεινώσει το πρόβλημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού».
 
Επικρίνει τις μεγάλες δυνάμεις και την ΕΕ για απουσία ουσιαστικών αντιδράσεων και μέτρων «στην κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου» που «αποθρασύνει τον ταραξία της περιοχής, καταδεικνύει τα μεγαλόπνοα αναθεωρητικά σχέδια του και συνιστά ευθεία απειλή για την περιφερειακή ασφάλεια και ειρήνη».
 
Χαρακτηρίζει ύψιστο πατριωτικό καθήκον την αντιμετώπιση αυτής της αναθεωρητικής πολιτικής του Ερντογάν, όχι με γενικές διακηρύξεις και ευχολόγια, αλλά με μέτρα ουσιαστικής και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής, που θα στοχεύουν στην ενίσχυση των διμερών και πολυμερών συμμαχιών της Ελλάδας. Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δείχνει κατώτερη των περιστάσεων, «ασχολούμενη μόνο με επικοινωνιακά παιχνίδια και κούφιες “επανεκκινήσεις”» και τονίζει: «Είναι πατριωτική εθνική ανάγκη η προστασία του ελληνισμού, σε οποιοδήποτε σημείο παρουσίας του και πριν απ’ όλα στην Κύπρο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22