search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:57
MENU CLOSE

Ανθρωπιστικές οργανώσεις για Βόρεια Συρία: Ο αριθμός των εκτοπισμένων φτάνει τις 100.000

10.10.2019 15:10
syria_0973

 

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη βορειανατολική Συρία ισχυρίζονται πως μπορεί να έχουν εκτοπιστεί έως και 100.000 άτομα ως αποτέλεσμα της στρατιωτκής επιχείρησης της Τουρκίας που στοχεύει στην επικράτεια των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Αμυντικών Δυνάμεων, της κουρδικής ομάδας που ελέγχει την περιοχή.

Με την τουρκική επίθεση που άρχισε αυτήν την εβδομάδα, η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), προειδοποίησε ότι οι ζωές δύο εκατομμυρίων πολιτών, πολλοί από τους οποίους είχαν ήδη επιβιώσει από τις θηριωδίες του ISIS, καθώς και από συνεχείς εκτοπισμούς, θα μπορούσαν επίσης να βρεθούν σε κίνδυνο. 

 

Επιπλέον, σε δήλωση που εξέδωσε την Τετάρτη, η IRC προειδοποίησε ότι η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτοπισμό 300.000 ανθρώπων, ενώ παράλληλα υπάρχει κίνδυνος περιορισμού πρόσβασης των ανθρωπιστικών κλιμακίων που παρέχουν υπηρεσίες διάσωσης. 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 06:55