20/09/2020 20:43:36

Έρχεται η «Θύελλα» - Το μαχητικό που θα εκθρονίσει το F-35 (Photos)

Έρχεται η «Θύελλα» - Το μαχητικό που θα εκθρονίσει το F-35 (Photos) - Media

 

Αυξημένες stealth ιδιότητες; Ικανότητες πτήσης με πιλότο αλλά και χωρίς; Λειτουργία ως «μητρικό» σκάφος που θα καθοδηγεί drones; Εξοπλισμένο με υπερηχητικά ή ενεργειακά όπλα; Αν όλα αυτά σας ακούγονται εξωπραγματικά, τότε μάλλον δεν ενημερωθήκατε για τα σχέδια της βρετανικής πολεμικής αεροπορίας για το μαχητικό έκτης γενιάς που βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης.

Με τον κωδικό «Team Tempest», και αρχικό προϋπολογισμό σχεδιασμού 2 δισ. λίρες στερλίνες, το σχέδιο αποτελεί συνεργασία του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, της BAE Systems, της Rolls-Royce, της ιταλικής Leonardo S.p.A. και της MBDA με στόχο το 2020 να έχει ολοκληρωθεί το σχέδιο του μαχητικού και ως το 2025 να υπάρχει πρωτότυπο, ώστε ως το 2035 να ενταχθεί ενεργά στην RAF.

Η βρετανική «Θύελλα» έχει ως στόχο να αντικαταστήσει τα Typhoon και τα F-35, καθώς τα χαρακτηριστικά του τουλάχιστον στο χαρτί είναι απολύτως ανώτερα από αυτά του αμερικανικού stealth μαχητικού. Μάλιστα, η Βρετανία με το «Tempest» επιδιώκει να εκθρονίσει το F-35 από την κορυφή των πλέον εξελιγμένων μαχητικών αεροσκαφών στον πλανήτη.

Ήδη οι συμμετέχοντες στο σχέδιο παρουσίασαν μια μακέτα σε φυσικό μέγεθος του αεροσκάφους και οι πρώτες εντυπώσεις είναι άκρως θετικές, αν και το σχέδιο δεν είναι το τελικό. Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι αναλυτές θεωρούν ιδιαίτερα φιλόδοξο τον κύκλο ανάπτυξης του μαχητικού, καθώς εκτιμούν ότι τα 17 χρόνια είναι μικρό διάστημα για ένα τόσο εξελιγμένο σκάφος.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.