search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:03
MENU CLOSE

 ΚΙΝΑΛ: «Να αποκαλυφθούν οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι»

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2094
10-10-2019
11.10.2019 03:00
sp1010fofi.jpg

 

Ενημέρωση για την τουρκική προκλητικότητα θα ζητήσει η Γεννηματά από τον Μητσοτάκη

Οι «διαρροές» στην ψηφοφορία για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο έφεραν σε «θέσεις μάχης» τη Ν.Δ. και το Κίνημα Αλλαγής. «Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. είναι μπετόν» σημείωναν «γαλάζιοι» κύκλοι με τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά άμεσα, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

«Η χθεσινή ομιλία του κ. Παπαγγελόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους στενούς δεσμούς του με την καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ. Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ό,τι φαίνεται από την ψηφοφορία με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση» τονίζει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους έξι πιο πρόθυμους, γιατί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. Εξάλλου τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Ν.Δ. στη συγκεκριμένη υπόθεση» συμπληρώνει η Χαριλάου Τρικούπη, καταλήγοντας με ειρωνική διάθεση: «Στο τέλος βέβαια κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ».

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε ότι το Κίνημα Αλλαγής απαιτεί «την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης. Σε βάθος και σε ύψος. Για να αποκαλυφθούν οι ευθύνες και οι υπεύθυνοι όσο βαθιά ή όσο ψηλά κι αν βρίσκονται. Και να φανεί – επιτέλους – αν όλη αυτή η ιστορία ήταν αποκύημα της διεστραμμένης φαντασίας μόνο ενός επίορκου εισαγγελέα. Ή αν την εμπνεύστηκαν και την παρήγγειλαν άλλοι. Αν την ενορχήστρωσαν και την αξιοποίησαν άλλοι».

Συνάντηση με Μητσοτάκη

Εν όψει μάλιστα της συνάντησης που θα έχει την Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο των συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς σχετικά με την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι θα ζητήσει ενημέρωση από τον Μητσοτάκη για το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας και τις εξελίξεις στην Κύπρο.

«Η τουρκική προκλητικότητα περνά πια από τα λόγια στην πράξη. Η δράση του Γιαβούζ στην κυπριακή ΑΟΖ χαρακτηρίστηκε ήδη από την κυπριακή κυβέρνηση ως δεύτερη εισβολή. Προσλαμβάνει ακραίες και επικίνδυνες μορφές επιθετικής παραβίασης των κανόνων του διεθνούς δικαίου και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου. Θεωρώ επιβεβλημένο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην επικείμενη σύνοδό του να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα και να πάρει αποφάσεις, συγκεκριμένα μέτρα, με πραγματικό αντίκρισμα» τόνισε η Γεννηματά.

Ψήφος αποδήμων

Το στίγμα, πάντως, των προθέσεων του Κινήματος Αλλαγής σε σχέση με την ψήφο των απόδημων Ελλήνων έδωσε ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης σε πρόσφατη ραδιοφωνική του συνέντευξη. «Με διάθεση συνεννόησης προσερχόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων, αρκεί να υπάρχει και αντίστοιχη διάθεση από την κυβέρνηση» τόνισε το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής.

Διευκρινίζοντας, και στέλνοντας μήνυμα παράλληλα, πως για να δοθεί το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού «απαιτούνται απαρέγκλιτα 200 ψήφοι στη Βουλή, σύμφωνα με τη συνταγματική πρόβλεψη. Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:00