search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:14
MENU CLOSE

Κόντρα Φίλη – Κεραμέως στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

10.10.2019 19:40
Φίλης: Να μην επιμείνει στο άνοιγμα των σχολείων η κυβέρνηση - Media

 

«’Αστοχες και μακριά από την πραγματικότητα» χαρακτήρισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, τις δηλώσεις του τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, με τις οποίες την κατηγορεί για περιφρόνηση των κοινοβουλευτικών θεσμών και ζητά άμεση σύγκληση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Κατανοούμε ότι ο αντιπολιτευτικός ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί ανάληψη πρωτοβουλιών και δραστηριότητας, ωστόσο, προκειμένου να είναι γόνιμος και εποικοδομητικός, θα πρέπει να έχει περιεχόμενο και στόχευση. Εν προκειμένω, οι δηλώσεις του κ. Φίλη είναι άστοχες, ιδεολογικά φορτισμένες και μακριά από την πραγματικότητα», απάντησε η υπουργός.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι διατάξεις στις οποίες αναφέρεται η ανακοίνωση του κ. Φίλη θα τύχουν επεξεργασίας κατά την αρμόδια κοινή συνεδρίαση διαρκών κοινοβουλευτικών επιτροπών, στην οποία θα κληθούν ενδιαφερόμενοι φορείς. «Ουδέποτε περιορίστηκε – πώς θα μπορούσε άλλωστε – το δικαίωμα της αντιπολίτευσης στην κριτική», επισημαίνει και προσθέτει: «Αξίζει δε, να σημειωθεί, ότι η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων αναγκάζεται από την ανάληψη των καθηκόντων της να επισπεύσει διαδικασίες επίλυσης σωρείας καίριων προβλημάτων που της κληροδότησε η απελθούσα ηγεσία».

Επιπλέον, η κ. Κεραμέως χαρακτηρίζει «τουλάχιστον υποκριτικό» να εγκαλείται η κυβέρνηση στην κοινοβουλευτική τάξη από βουλευτή «μίας παράταξης, η οποία έχει κατ’ εξακολούθηση απαξιώσει τον κανονισμό της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, χρησιμοποίησε, δε, επανειλημμένως τη συγκεκριμένη Επιτροπή για τη διεξαγωγή προσχηματικών διαλόγων, τα συμπεράσματα των οποίων ουδέποτε έλαβε υπόψη».

«Τα παμπάλαια ήθη διακυβέρνησης, ο αντιδημοκρατισμός και η απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που επικαλείται ο κ. Φίλης, πρέπει να αναζητηθούν στην αποχή από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο των πρώην υπουργών Παιδείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι επιλεκτικά εμφανίζονταν στη Βουλή να απαντήσουν επίκαιρες ερωτήσεις, αντιθέτως με τη νυν ηγεσία, που κάθε Δευτέρα ανελλιπώς απαντά στα ερωτήματα βουλευτών, σεβόμενη τον τύπο και την ουσία του κανονισμού της Βουλής και του Συντάγματος και έχοντας πλήρη επίγνωση της υποχρέωσής της να λογοδοτεί», πρόσθεσε η υπουργός.

Επίσης σημείωσε ότι οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για fast track νομοθέτηση και fake news, «μπορεί να εκληφθεί μόνο ως αυτοσαρκασμός».
«Τα συγκεκριμένα συμφέροντα που υπηρετεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αποκλειστικά και μόνο αυτά της χώρας και των πολιτών της», συμπλήρωσε η κ. Κεραμέως και κατέληξε: «Η παρούσα κυβέρνηση είναι πάντοτε ανοιχτή στο διάλογο, γεγονός που αποδεικνύει καθημερινά, με τη διαρκή της επαφή με φορείς και ενδιαφερόμενους για τις πολιτικές της. Και ασφαλώς και θα διεξάγει σε βάθος διάλογο με όλα τα κόμματα, εντός αλλά και εκτός της Βουλής».

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης με δήλωση του ζήτησε να αποσυρθούν οι διατάξεις για την Παιδεία από «άσχετο νομοσχέδιο στο οποίο έχουν κατατεθεί» και την επανακατάθεσή τους σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, καθώς και τη σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 15:14