search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:14
MENU CLOSE

Πυρά Μπαλτάκου σε ΝΔ: «Νομική αποτυχία η προανακριτική Παπαγγελόπουλου» (Video)

11.10.2019 07:20
Πυρά Μπαλτάκου σε ΝΔ: «Νομική αποτυχία η προανακριτική Παπαγγελόπουλου» (Video) - Media

 

«Λάθος» της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, Τάσος Μπαλτάκος την παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, λέγοντας πως όλο αυτό θα οδηγήσει τελικά σε νομική αποτυχία της ΝΔ και σε πολιτική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Τάκης Μπαλτάκος, ο άνθρωπος που διατέλεσε σύμβουλος του Σαμαρά την περίοδο 2011-14 και διατηρούσε άριστες σχέσεις με τον Κώστα Καραμανλή, μιλώντας στο ΚΟΝΤΡΑ 24 υποστήριξε ως νομικός πως το κατηγορητήριο για το Δημήτρη Παπαγγελόπουλο δεν μπορεί να σταθεί, διότι στην ουσία δε βγαίνει κατηγορητήριο και ανέλυσε το λόγο που το υποστηρίζει.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Η κακουργηματικού τύπου κατάχρηση εξουσίας δεν μπορεί να σταθεί διότι επτά υποθέσεις έχουν αρχειοθετηθεί, άρα η κυρία Τουλουπάκη δεν είναι φυσικός αυτουργός και κατά συνέπεια δεν μπορεί αν υπάρχει ηθικός αυτουργός. Μία υπόθεση από τις 10 έχει οδηγήσει σε ποινική δίωξη. Αυτή για τον κ. Λοβέρδο. Για τον οποίο είμαι απολύτως βέβαιο – διότι είναι και φίλος μου – πως είναι πέρα για πέρα αθώος. Πλην όμως, στο δίμηνο που θα διεξαχθεί η προκαταρκτική αυτή εξέταση, ο κ. Λοβέρδος θα τελεί υπό δίωξη. Θα γίνει ανάκληση και θα πρέπει μετά να βγει βούλευμα απαλλακτικό. Αν δε βγει βούλευμα απαλλακτικό δε μπορεί να θεωρηθεί ότι υπάρχει φυσικός αυτουργός. Αν πάλι δε παραπεμφθεί, θα πρέπει μήνες μετά… μα η επιτροπή όμως τελειώνει σε δύο μήνες, πώς θα κατηγορηθεί ο Παπαγγελόπουλος για ηθική αυτουργία της Τουλουπάκη όταν δεν θα ξέρουμε στο δίμηνο, κατά πόσο ο Λοβέρδος έχει κριθεί από το Συμβούλιο αθώος».

Κατέληξε στο συμπέρασμα λοιπόν ο κ. Μπαλτάκος, πως η Επιτροπή θα φτάσει σε αδιέξοδο και σχολίασε πως «το κουτσομπολιό δεν είναι ποινικό αδίκημα».

Μάλιστα, υποστήριξε πως «Η κυρία Ράικου δεν έχει ασκήσει ποινική δίωξη σε κανέναν. Άρα δεν μπορεί ο Παπαγγελόπουλος να είναι ηθικός αυτουργός της Ράικου, αφού η Ράικου δεν άσκησε διώξει. Η ΝΔ οδηγείται σε μια παγίδα, σε ένα νομικό αδιέξοδο που δεν θα μπορεί να βγει». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08