search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:17
MENU CLOSE

«Βόμβα» στην Κέρκυρα: Σε διαθεσιμότητα ιερέας – Κατηγορείται ότι ασέλγησε σε ανήλικη μέσα σε ναό

11.10.2019 13:13
Ηλιούπολη: Ιερέας βγήκε στους δρόμους με το θυμιατό και θυμιάτιζε του περαστικούς (Video) - Media
 
Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει οι αποκαλύψεις στην Κέρκυρα για ιερέα που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε ανήλικη και μάλιστα ακόμα και εντός του ναού.
 
Το περιστατικό φέρεται να έχει συμβεί σε χωριό στα νότια του νησιού, απ’ όπου ο ιερέας έφυγε ξαφνικά πριν από τρεις εβδομάδες. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο παπάς είχε ασελγήσει σε ανήλικη, μέσα στην εκκλησία, πριν από 3-4 χρόνια.
 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, πριν από 20 ημέρες υπήρξε συμπλοκή μεταξύ συγγενικού προσώπου της ανήλικης και του 60χρονου ιερέα. Έπειτα απ’ αυτό το συμβάν ο ιερέας δεν εμφανίστηκε ξανά στην ενορία του και σύμφωνα με έγκυρες πηγές ζει εκτός Κέρκυρας.
 
Οι γονείς της ανήλικης έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος του στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και έχει διαταχθεί προανάκριση.
 
Η Εισαγγελία της Κέρκυρας ενημέρωσε σχετικά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κέρκυρας, ο οποίος έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
 
Συγκεκριμένα, ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, μετά την ενημέρωση από την Εισαγγελία της Κέρκυρας για την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης εις βάρος ιερέα στη Νότια Κέρκυρα, προέβη άμεσα στις εξής ενέργειες:
 
1. Έθεσε σε διαθεσιμότητα τον ιερέα και τον έβαλε σε κατάσταση αργίας από κάθε ιεροπραξία.
 
2. Όρισε άμεσα εκκλησιαστικό ανακριτή, όπως προβλέπουν οι κανόνες της Εκκλησίας και ο καταστατικός χαρακτήρας για τυχόν ποινικά αδικήματα.
 
3. Ανεξαρτήτως της έκβασης της υπόθεσης, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει την θέση της Εκκλησίας ότι η εκμετάλλευση οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεκινά από πάθη ή ψυχολογικά προβλήματα ή άλλους λόγους δεν δικαιολογείται και δεν συγκαλύπτεται.
 
4. Η τοπική Εκκλησία αναμένει τα επίσημα στοιχεία από την Δικαιοσύνη για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.
 
Πηγή: corfutvnews
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:16