01/06/2020 06:20:36

Η Ουγκάντα σχεδιάζει να επαναφέρει τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους

Η Ουγκάντα σχεδιάζει να επαναφέρει τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους - Media

 

Με σκοπό να περιοριστεί το "αφύσικο" σεξ, θεσπίζεται το νομοσχέδιο στη Ουγκάντα. Μέλη της κοινότητας και υποστηρικτές δραστηριοποιούνται προκειμένου να αποδείξουν πως δεν πρόκειται για κάτι αφύσικο.

Στην Ουγκάντα, την Πέμπτη, ανακοινώθηκε η θέσπιση ενός νομοσχεδίου το οποίο θα επιβάλει την θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους, με σκοπό να περιοριστεί η αύξηση του “αφύσικου” σεξ στην ανατολική Αφρική.

Το νομοσχέδιο γνωστό και ως “Kill the Gays” είχε ακυρωθεί πριν πέντε χρόνια στην Ουγκάντα, ωστόσο τώρα έχει δρομολογηθεί η επαναφορά του μέσα στις επόμενες βδομάδες.

Για τους κατοίκους της Ουγκάντα η ομοφυλοφιλία δεν είναι είναι κάτι φυσιολογικό. Παρ' όλα αυτά υπάρχει κινητοποίηση από την γκέι κοινότητα της χώρας και ιδιαίτερα από τους νέους, προκειμένου να προωθηθεί η αντίληψη πως οι άνθρωποι γεννιούνται έτσι, δηλώνει o Υπουργός Ηθικής και Ακεραιότητας, Simon Lokodo.

Οι χώρες της Αφρικής είναι πολύ αυστηρές όσον αφορά την ομοφυλοφιλία και έχουν εξίσου αυστηρή νομοθεσία. Ο προαναφερθείς νόμος θα αφορά αυτήν καθ' αυτήν την πράξη. “Θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο ότι οποιοσδήποτε εμπλέκεται στην προώθηση και στην στρατολόγηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου. Αυτοί που κάνουν σοβαρές πράξεις θα τους επιβάλλεται η θανατική ποινή.

Νωρίτερα φέτος, το Brunei, προκάλεσε τις διεθνείς αντιδράσεις όταν προσπάθησε να επιβάλει παρόμοια νομοθεσία, την οποία ανέσυρε ύστερα από έντονη κριτική που ασκήθηκε. Τώρα η Ουγκάντα θέλει να ακολουθήσει το ίδιο παράδειγμα.

Σύμφωνα με το News247.gr το νομοσχέδιο που υποστηρίζεται από τον Πρόεδρο Yoweri Museveni, θα επανενταχθεί στο Κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες και θα ψηφιστεί πριν από το τέλος του έτους, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Lokodo, στο Reuters.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.