search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:41
MENU CLOSE

Μεταρρυθμίσεις και επίλυση εκκρεμών υποθέσεων στο «μενού» Σταϊκούρα – Βεστάγκερ

11.10.2019 15:46
Μεταρρυθμίσεις και επίλυση εκκρεμών υποθέσεων στο «μενού» Σταϊκούρα - Βεστάγκερ - Media

 

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Οικονομικών και των αρμόδιων κοινοτικών αρχών, για την υλοποίηση πολιτικών μεταρρυθμίσεων, την επίλυση εκκρεμών υποθέσεων που χρονίζουν, και την παροχή τεχνογνωσίας και εκπαίδευσης σε θέματα ανταγωνισμού, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών Χρήστου, Σταϊκούρα, με την επίτροπο Ανταγωνισμού της Κομισιόν, Μαργκέτ Βεστάγκερ. 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.

Με την ευρωπαία επίτροπο, συναντήθηκε νωρίτερα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στα γραφεία της Επιτροπής στην Αθήνα.
Ο κ. Πιερρακάκης παρουσίασε στην επίτροπο την ατζέντα και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για την ψηφιακή διακυβέρνηση, αναλύοντας τα βήματα που θα βελτιώσουν τη θέση της Ελλάδας στην κατάταξη του δείκτη DESI (Digital Economy and Society Index). Αυτή τη στιγμή, η χώρα βρίσκεται στην 26η θέση από τις 28 και, όπως τόνισε ο υπουργός, στόχος είναι έως το τέλος της τετραετίας, η χώρα να έχει συγκλίνει με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης δήλωσε στο τέλος της συνάντησης, ότι «είχαμε την ευκαιρία για μια πρώτη θεσμική γνωριμία με την επίτροπο. Προσβλέπουμε σε μια στενή και εποικοδομητική συνεργασία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στη συνάντηση αναλύθηκαν η φιλοσοφία, η αποστολή, οι προτεραιότητες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καθώς επίσης παρουσιάστηκαν οι πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες που αποτελούν αρμοδιότητα του υπουργείου και περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου “Επενδύω στην Ελλάδα”.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:39