search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:52
MENU CLOSE

Ερντογάν: Η μάχη μας δεν είναι ενάντια στους Κούρδους, αλλά ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις

11.10.2019 18:15
Ερντογάν: Η μάχη μας δεν είναι ενάντια στους Κούρδους, αλλά ενάντια σε τρομοκρατικές οργανώσεις - Media

 

Τις εργασίες συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Κωνσταντινούπολη με θέμα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, παρακολουθεί ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν άνοιξε τις εργασίες του συνεδρίου, με την ομιλία του να επικεντρώνεται στο μεγάλο θέμα των ημερών, την εισβολή στη βόρεια Συρία.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ερντογάν είπε πως «οι επιθέσεις μας στη Συρία, δεν είναι μάχη κατά των Κούρδων, αλλά εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων».

Επιπλέον, πρόσθεσε πως «οι αντιτρομοκρατικές μας επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία, δεν στοχεύουν ποτέ στην εδαφική ακεραιότητα ή στην κυριαρχία των χωρών αυτών. Θέλουμε με την επιχείρηση αυτή να προστατεύσουμε τα δικαίωματα όλων των ανθρώπων της βόρειας Συρίας ».

«Τα προβλήματά που αντιμετωπίζουμε, δεν πρέπει να είναι η μοίρα της γεωγραφικής μας θέσης και είναι στο χέρι μας να τα αντιμετωπίσουμε. Βλέπουμε την ειρήνη, την ασφάλεια και την ευημερία αυτής της σπουδαίας γεωγραφικής περιοχής, ως το κλειδί για την παγκόσμια ειρήνη. Δυστυχώς, τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος αυτής της περιοχής, που έχει μεγάλη αξία από αρχαιοτάτων χρόνων, υπέφερε από πόνο και δυστυχία» τόνισε ο Ερντογάν σε άλλο μέρος της ομιλίας του.

«Κατά τη μακρά περίοδο της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, έχουμε χάσει πολλά μέλη από τις δυνάμεις ασφαλείας μας, καθώς και αθώους πολίτες. Έχουμε βιώσει μια βαρβαρότητα που δεν δίστασε να στοχεύσει σε παιδιά, μωρά, σχολεία και βιβλιοθήκες». συνέχισε.

«Θα καθαρίσουμε το δυτικό τμήμα του Ευφράτη και την Ανατολή από τις τρομοκρατικές οργανώσεις, θα διασφαλίσουμε την ασφάλεια των συνόρων μας και θα διασφαλίσουμε ότι οι Σύριοι θα επιστρέψουν στα σπίτια τους με ασφάλεια. Τώρα λαμβάνουμε απειλές από αριστερά και δεξιά, για να σταματήσουμε αυτή την επιχείρηση. Είπα στον Ντόναλντ Τραμπ και στους υπόλοιπους πως μας υποσχέθηκαν ότι θα σταματήσουν την κατάσταση που επικρατεί εκεί, αλλά δεν το έκαναν. Τώρα προχωράμε μόνοι μας και δεν θα κάνουμε βήμα πίσω» κατέληξε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:52