15/08/2020 14:10:53

Αν έχετε το σπάνιο αντίτυπο του πρώτου βιβλίου του Χάρι Πότερ μην το πουλήσετε!

Αν έχετε το σπάνιο αντίτυπο του πρώτου βιβλίου του Χάρι Πότερ μην το πουλήσετε! - Media

 

Μια σπάνια, αρχική εκδοχή του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» που κυκλοφόρησε το 1997, πουλήθηκε σε δημοπρασία στις 11 Οκτωβρίου έναντι 30.000 λιρών.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Scotsman, το σκληρόδετο πρώτο βιβλίο της δημοφιλούς σειράς της Τζ.Κ Ρόουλινγκ, ήταν φυλαγμένο για δεκαετίες σε έναν κλειδωμένο χαρτοφύλακα στο Λανκασάιρ και αποτελεί ένα από τα 500 πρωτότυπα αντίτυπα. 

Οι ειδικοί του οίκου δημοπρασίας Hansons Auctioneers εκτιμούν ότι το μυθιστόρημα βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και πιστεύουν ότι θα μπορούσε να πωληθεί μεταξύ 25.000 - 30.000 λιρών.

Οι ιδιοκτήτες, ένα ζευγάρι συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων που επιθυμούν να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά τους, είπαν: «Είναι κλειδωμένο σε έναν χαρτοφύλακα μαζί με την πρώτη εκδοχή του δεύτερου βιβλίου της σειράς "Ο Χάρι Πότερ και η Κάμαρα με τα Μυστικά” που κι αυτό προορίζεται για δημοπρασία. Το πλάνο ήταν να κρατήσουμε τα βιβλία ως οικογενειακά κειμήλια, γι αυτό και η σύζυγός μου τα τοποθέτησε εκεί. Για να μην κιτρινίσουν οι σελίδες», δήλωσε ο άνδρας. 

Ο Τζιμ Σπένσερ από τον οίκο Hansons Auctioneers, είπε ότι αισθάνθηκε σαν να ανακάλυψε λαθραία διαμάντια, όταν του έφεραν το βιβλίο για αξιολόγηση. 

Ακόμα μια αρχική εκδοχή του βιβλίου «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» πωλήθηκε 28,000 λίρες σε δημοπρασία στο Σταφορντσάιρ. Το βιβλίο είναι γνωστό ως «ιερό» για τους συλλέκτες καθώς πολύ λίγα βιβλία με το συγκεκριμένο εξώφυλλο, τυπώθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.