search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:02
MENU CLOSE

Λιβάνιος: Με ποσοστό 40% πρέπει να σχηματίζεται αυτοδύναμη κυβέρνηση

12.10.2019 14:57
Λιβάνιος: Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε για τον συνεργάτη του, που έχει πλούσιο ποινικό μητρώο - Media

 

Νέο εκλογικό νόμο με τον πήχη της αυτοδυναμίας κοντά στο 40%, προαναγγέλλει ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης και εκλογών, Θεόδωρος Λιβάνιος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Αναφέρει ότι σύντομα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο εκλογικό σύστημα των εθνικών εκλογών που θα καταργεί την απλή αναλογική, θα επιτρέπει τη δημιουργία σταθερών κυβερνήσεων και θα υπάρχει αναλογική εκπροσώπηση των κομμάτων που εισέρχονται στη Βουλή. «Ένα κόμμα που έχει λάβει ένα ποσοστό περί του 40% θεωρώ ότι πρέπει να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση και ο επικεφαλής του να αναλαμβάνει πρωθυπουργός», σημειώνει ο κ. Λιβάνιος.

Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων της ομογένειας, ο υφυπουργός Εσωτερικών δηλώνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση, αλλά είναι αδιαπραγμάτευτη η ισοτιμία της ψήφου. Όπως σημειώνει, «οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν στο σύνολό τους στην ουσία, ας συμφωνήσουμε και στον τρόπο. Η ψήφος των Ελλήνων του εξωτερικού πρέπει να είναι πεδίο συνεννόησης και όχι αντιπαράθεσης».

Για τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Λιβάνιος προαναγγέλλει την αλλαγή του εκλογικού νόμου με κατάργηση της απλής αναλογικής, καθώς και τον επανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικού κράτους, δήμων και περιφερειών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:00