search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:19
MENU CLOSE

Συρία: Ο Ερντογάν απορρίπτει την διαμεσολάβηση Τραμπ – Εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας εξετάζει η ΕΕ

12.10.2019 17:42
Συρία: Ο Ερντογάν απορρίπτει την διαμεσολάβηση Τραμπ - Εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας εξετάζει η ΕΕ - Media

 

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου απέρριψε πρόταση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μεσολαβήσει ανάμεσα στην Αγκυρα και τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) για να σταματήσει η τουρκική επίθεση στην Συρία, σύμφωνα με απόσπασμα συνέντευξής του στην Deutsche Welle.

«Δεν μεσολαβούμε, δεν διαπραγματευόμαστε με τρομοκράτες. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι αυτοί οι τρομοκράτες να καταθέσουν τα όπλα. Επιχειρήσαμε την πολιτική λύση στο παρελθόν στην Τουρκία και είδαμε τα αποτελέσματα», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την ίδια ώρα πάντως, σύμφωνα με το Bloomberg η Ευρωπαϊκή Ενωση εξετάζει την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων προς την Τουρκία, ενώ εντείνονται οι φόβοι για τις  συνέπειες που θα έχει στο προσφυγικό η τουρκική επίθεση στη Συρία επιβεβαιώνονται. Τα κύματα των προσφύγων από την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση με την επωνυμία «Πηγή Ειρήνης» διαρκώς μεγαλώνουν και τα στοιχεία που μεταδίδουν οι οργανώσεις από τη Συρία αυξάνουν την πίεση στην Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την άσκηση αποτελεσματικών πιέσεων στην Άγκυρα.

Ήδη η Γερμανία ανακοίνωσε ότι σταματά τις εξαγωγές όπλων στην Τουρκία που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εναντίον των Κούρδων ενώ και ο Γάλλος πρόεδρος με παρέμβασή του προς τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αξίωσε τον άμεσο τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής επίθεσης

Bloomberg: Εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας εξετάζει η ΕΕ

Η επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία για την εισβολή στη Συρία είναι ένα ενδεχόμενο που εξετάζουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μπορεί να το εφαρμόσουν ακόμη και την ερχόμενη εβδομάδα, δήλωσαν τέσσερις καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg.

Η απόφαση αναμένεται να παρθεί στη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες στις 17 και στις 18 Οκτωβρίου και θα ακολουθεί τη σαββατιάτικη απόφαση της Γερμανίας και της Γαλλίας να σταματήσουν, προσώρας, την πώληση όπλων στην Αγκυρα.

Είναι χαρακτηριστικό για τη βαρύτητα της απόφασης ότι η Γερμανία εξήγαγε όπλα οικονομικής αξίας 243 εκατομμυρίων ευρώ (268 εκατομμύρια δολάρια) στην Τουρκία το 2018, που αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 των συνολικών γερμανικών εξαγωγών όπλων!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:11