search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:29
MENU CLOSE

Μήνυμα Δένδια στην Τουρκία: Η Άγκυρα θα κάνει λάθος αν αντιμετωπίσει την Ελλάδα ως ανίσχυρο ομιλητή

13.10.2019 09:41
Ενημέρωση Ν. Δένδια στους τομεάρχες Εξωτερικών των κομμάτων  - Media

 

Η Ελλάδα κοιτάζει την Τουρκία ως ίσος προς ίσο, τονίζει σε συνέντευξή του στην “Καθημερινή της Κυριακής” ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συμπληρώνοντας ότι η Αγκυρα θα κάνει λάθος αν αντιμετωπίσει την Ελλάδα ως ανίσχυρο ομιλητή, καθώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για τις βάσεις με τις ΗΠΑ, την περιγράφει ως παράγοντα ισορροπίας και σημειώνει ότι δεν στρέφεται κατά κάποιου άλλου, αλλά αυξάνει το αμερικανικό αποτύπωμα στην Ελλάδα.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει υπηρεσία στη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και όχι μια τοποθέτηση υπέρ της Ελλάδας την παρέμβαση του Μάικ Πομπέο σχετικά τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο. “Κατονόμασε ποιος είναι ο “ζαβολιάρης”, ποιος με τον τρόπο που λειτουργεί, παραβαίνει τους κανόνες”, υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων. 

Ο κ. Δένδιας τονίζει ακόμα ότι θα επιθυμούσε ένα ισχυρότερο σήμα καταδίκης των τουρκικών παραβιάσεων στην κυπριακή ΑΟΖ από τη Μόσχα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η Ελλάδα επιθυμεί ειλικρινείς σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:28