10/12/2019 10:29:37

Σακοράφα: Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015

Σακοράφα: Η κυβέρνηση πρέπει να κάνει εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015 - Media

 

Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει σε εξεταστική για όσα συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 εξέφρασε η Σοφία Σακοράφα.

Μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην εκπομπή One Talk Weekend, η βουλευτής του ΜέΡΑ25 επεσήμανε πως «από τη στιγμή που η κυβέρνηση τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά έλεγε ότι θέλει να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή, πρέπει να το κάνει. Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε με την είσοδό μας σε έναν σκληρό μνημόνιο. Εφόσον μιλάνε γι’ αυτή, οφείλουν να τη κάνουν».

Για τη στάση του ΜέΡΑ25 στην υπόθεση Novartis η Σ. Σακοράφαεξήγησε πως «ήμασταν ξεκάθαροι, παρότι δεν είχαμε τη δυνατότητα να το τοποθετηθούμε όλοι οι βουλευτές. Τεράστιο το σκάνδαλο Novartis. Όπως και της Siemens. Ποτέ μάλιστα δεν πήραμε τα αποτελέσματα για όσα έγιναν στην Ελλάδα με το σκάνδαλο της Siemens. Mας ταλανίζει εδώ και ένα χρόνο το σκάνδαλο της Novartis. Kατηγορήθηκαν πολιτικά και διοικητικά πρόσωπα, πρώην πρωθυπουργοί. Έπρεπε να έχει ήδη ξεκαθαρίσει».

Πρόσθεσε ωστόσο πως «εμείς δεν είμαστε στο κοινοβούλιο για να κάνουμε τους δικαστές ή τους κατηγόρους. Είμαστε για να κάνουμε νομοθετικό έργο. Πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα ελέγχει το πολιτικά και τα οικονομικά σκάνδαλα. Αυτή είναι η πρόταση μας. Αντί το κοινοβούλιο να ψάχνει τις αιτίες, έπρεπε να έχει παράξει το σχετικό πλαίσιο».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.