search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:32
MENU CLOSE

Στόλτενμπεργκ για Κυπριακή ΑΟΖ: Το ΝΑΤΟ περιμένει πάντα από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο

13.10.2019 15:26
Στόλτενμπεργκ για Κυπριακή ΑΟΖ: Το ΝΑΤΟ περιμένει πάντα από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο - Media

 

«Το ΝΑΤΟ περιμένει πάντα από όλα τα κράτη να σέβονται το διεθνές δίκαιο», τονίζει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμφωνίας, Γενς Στόλτενμπεργκ, σχολιάζοντας τις τουρκικές δραστηριότητες στην ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ παράλληλα διευκρινίζει ότι δεν αποτελεί οργανισμό έκφρασης νομικών εκτιμήσεων.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ διαβεβαιώνει, επίσης, ότι η δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών θα συνεχιστεί και σημειώνει ότι η σημασία παρουσίας του στην περιοχή είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την προσέγγιση των εμπλεκόμενων μερών για την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος. «Δεν έχει εντολή το ΝΑΤΟ να σταματήσει τις βάρκες. Η δική μας εντολή είναι να φέρουμε την Ελλάδα, την Τουρκία και την ΕΕ πιο κοντά», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφέρει ακόμα ότι οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ είχαν ενημερωθεί για την τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία, την περασμένη Τετάρτη, λίγο πριν αυτή εκδηλωθεί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30