search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:12
MENU CLOSE

Ο Ακιντζί έκανε …Τούρκο τον Ερντογάν – «Χρειάζεται να μάθει τα όριά του» ξέσπασε ο Σουλτάνος

13.10.2019 15:29
Διαταγή Ερντογάν: Θα οδηγείτε ΜΟΝΟ αυτό το αυτοκίνητο (Photo) - Media

 

 

Δυσαρεστημένος με τον Μουσταφά Ακιντζί εμφανίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος Πρόεδρος τόνισε ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ξεπέρασε τα όριά του και χρειάζεται να μάθει ποια είναι αυτά.
 
«Λέω καθαρά και ξάστερα ότι δεν γνωρίζει τα όριά του. Χρειάζεται να μάθει τα όριά του και τον εαυτό του» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σχολιάζοντας στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου για την Συρία την επικριτική ανάρτηση του Μ. Ακιντζί στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Όπως έγραψε, «μερικές φορές το να είσαι σιωπηλός δεν είναι επειδή δεν έχεις λόγια να πεις. Μερικές φορές τα πράγματα είναι τόσο περίπλοκα που είναι αδύνατο να πεις “ναι” ή “όχι”. Εάν δεν μπορείτε να δείτε την ευκαιρία να επηρεάσετε την κατάσταση με αυτά που λέτε, μπορεί επίσης να χρειαστεί να μείνετε σιωπηλός».

 «Η εξουσία του δεν κερδήθηκε με τη δική του ισχύ, αλλά κερδήθηκε χάρη στην Τουρκία. Πιστεύω ότι ο λαός της ‘ΤΔΒΚ’ θα του δώσει την απάντηση που χρειάζεται» πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Διερωτήθηκε εάν υπάρχει στον κόσμο άλλο κράτος εκτός από την Τουρκία που δίδει αγώνα για να είναι κράτος η «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος και απάντησε μόνος του «Όχι. Σε ένα τέτοιο μέρος λοιπόν χτυπά. Πρέπει να ξέρει τα όρια του.»

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανάρτησε στον προσωπικό του λογιαριασμό στο Twitter βίντεο που υμνεί τον Ραούφ Ντεντκάς, σημειώνοντας: «τον θυμόμαστε με νοσταλγία και λαχτάρα». 

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στα κατεχόμενα 

Επικρίσεις από την «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα στην ανάρτηση Ακιντζί για τη Συρία, αμέσως μετά τα μηνύματα του Τούρκου Αντιπροέδρου και του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΡ, ενώ το ΚΕΕ συνεδριάζει τη Δευτέρα εκτάκτως.
 
Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Χαμπερ Τουρκ ανέφερε ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο Τ/κ ηγέτης δεν είναι οι απόψεις του τ/κ «λαού» και στην ερώτηση εάν θα ζητήσει ως «κυβερνών» κόμμα την παραίτηση του κ. Ακιντζί είπε ότι θα το συζητήσουν αυτό στο ανώτατο κομματικό όργανο του ΚΕΕ, σε έκτακτη συνεδρία αύριο το απόγευμα και θα αποφασίσουν τί θα κάνουν.
 
Ανέφερε επίσης στο τουρκικό κανάλι ότι η πλειοψηφία των Τ/κ είναι αντίθετη προς αυτές τις δηλώσεις «και θα ήθελα να πω πως αυτές οι δηλώσεις δεν έπρεπε να γίνουν, ήταν πολύ λάθος». Ο κ. Τατάρ χρησιμοποίησε μάλιστα την φράση «ο Αλλάχ να προφυλάξει τα μεχμετζίκ. Οι προσευχές μας είναι μαζί με τον τουρκικό λαό».
 
Σε ανάρτησή του ο «υπεξ», Κουντρέτ Οζερσάι χαρακτήρισε τη δήλωση Ακιντζί ατυχή λέγοντας ότι ο κ. Ακιντζί, όπως και ο κάθε «πρόεδρος» – εννοώντας τον τ/κ ηγέτη – που πέρασε από τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό η λέξη που πάντοτε είχε στο στόμα ήταν η λέξη ασφάλεια. Όχι μόνο από άποψης ασφάλειας, αλλά και από οικονομική, πολιτική και διπλωματική, ποια χώρα είναι πάντοτε δίπλα μας, διερωτήθηκε στην δική του ανάρτηση ο κ. Οζερσάι γράφοντας ότι και κατά την διάρκεια της τετρακομματικής «κυβέρνησης» ήταν ο Μουσταφά Ακιντζί που δυσκόλευε τις σχέσεις με την Τουρκία.
 
Ενώ υπάρχουν χώρες της ΕΕ που στηρίζουν την Τουρκία, αυτή η δήλωση από τον επικεφαλής του «κράτους» μας, εννοώντας το ψευδοκράτος, κατά τον Κουντρέτ Οζερσάι «θεωρώ και ξέρω ότι δεν αντικατοπτρίζει καθόλου μα καθόλου τα αισθήματα της μεγαλύτερης μερίδας του τ/κ λαού».
 
Με αναρτήσεις τους στα ΜΚΔ «υπουργοί» της «κυβέρνησης» έχουν επίσης επικρίνει τις δηλώσεις Ακιντζί.
 
Στο μεταξύ ο πρώην ηγέτης των Τ/κ Μεχμέτ Αλί Ταλάτ με μηνύματά του στο τουίτερ ευχήθηκε όπως η στρατιωτική επιχείρησή της Τουρκίας, “η οποία έζησε πόνο, έχασε παιδιά της και είχε υλικές και ψυχικές απώλειες, ολοκληρωθεί σύντομα με επιτυχία και ανοίξει ο δρόμος για να ζήσουν όλοι οι λαοί της περιοχής με ειρήνη και αδελφοσύνη. Υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ειρήνη στην περιοχή μας».
 
Υπέρ του Ακιντζί η συνδικαλιστική πλατφόρμα

 
Η δήλωση του Μουσταφά Ακιντζί για την επιχείρηση «Πηγή ειρήνης» που άρχισε η Τουρκία στην Συρία, αντικατοπτρίζει την γενική αντίληψη της τ/κ κοινότητας και από αυτή την άποψη, ο «πρόεδρος» – όπως αναφέρεται ο Τ/κ ηγέτης – είναι «η φωνή και η συνείδηση των Τ/κ»
 
Στην ανακοίνωση της πλατφόρμας που εκδόθηκε πριν το μεσημέρι σήμερα, αναφέρεται ότι οι ύβρεις, οι απειλές και τα σχόλια που ξεπέρασαν τα όρια, «δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά. Κάθε επίθεση εναντίον του κ. Ακιντζί λογίζεται ως επίθεση εναντίον της τ/κ κοινότητας που είναι αυτή που τον εξέλεξε ηγέτη της».

Η δήλωση του κ. Ακιντζί είναι πολύ ξεκάθαρη, προστίθεται και επαναλαμβάνει την αναφορά ότι «κανένας Τ/κ δεν επιθυμεί να έχει πρόβλημα η Τουρκία εντός του εδάφους της και στην ασφάλεια των συνόρων της. Και ο Τ/κ ηγέτης Ακιντζί και εμείς έχουμε την άποψη ότι αυτό το ζήτημα δεν θα λυθεί χύνοντας αίμα αλλά με διαπραγματεύσεις».

Πηγή: philenews/ ΚΥΠΕ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11