search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:30
MENU CLOSE

Ζουμερά τουλουμπάκια

13.10.2019 17:27
touloubes.jpg

 

Ένα γλυκό από τα παλιά, οι τουλούμπες είναι ακαταμάχητες όταν είναι φρέσκες. 

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά. (Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι, γιατί θα πρέπει να είναι κρύο όταν θα βουτήξουμε μέσα τις ζεστές τουλούμπες).

2. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε, για 3 – 4 λεπτά (ο χρόνος υπολογίζεται από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι). Αποσύρουμε από τη φωτιά.

3. Αδειάζουμε το σιρόπι σε άλλο σκεύος (για να μη συνεχίζει να βράζει μέσα στη ζεστή κατσαρόλα) και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

Η διαδικασία για τη ζύμη

1. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με μαρίζ.

2. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε δυνατά, για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά και να προλάβει να ψηθεί το αλεύρι. Η ζύμη αυτή μοιάζει πολύ με τη ζύμη του σου, ωστόσο εδώ το μείγμα γίνεται πάρα πολύ σφιχτό και θέλει δύναμη για να ανακατευτεί.

3. Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.

4. Αφού κρυώσει καλά, την χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, σε μέτρια ταχύτητα προσθέτοντας ένα-ένα τα αυγά.

5. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου προκύψει μια σφιχτή ζύμη. Τη μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, στην άκρη της οποίας έχουμε προσαρμόσει ένα φαρδύ οδοντωτό κορνέ.

Το τηγάνισμα και το σιρόπιασμα

1. Βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα. Μόλις κάψει, πλησιάζουμε το κορνέ στην επιφάνειά του και, πιέζοντας τη σακούλα συνεχόμενα, αφήνουμε τη ζύμη να κυλήσει μέσα στο λάδι, κόβοντας με το ψαλίδι στο επιθυμητό μήκος.

2. Τηγανίζουμε τις τουλούμπες λίγες-λίγες, γυρνώντας τες συχνά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Με μια τρυπητή κουτάλα τις βγάζουμε και τις αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να στραγγίσουν.

3. Τις βουτάμε έπειτα στο κρύο σιρόπι, όσο είναι ακόμα ζεστές, και τις αφήνουμε για 4 – 5 λεπτά να σιροπιαστούν καλά.

Πηγή: steliosparliaros.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:30