13/08/2020 14:51:26

Καλλυντικά: Η Sephora στους μεγάλους κερδισμένους από την κατάρρευση της Folli Follie

Καλλυντικά: Η Sephora στους μεγάλους κερδισμένους από την κατάρρευση της Folli Follie - Media

 

Καταλυτική ήταν η κατάρρευση της Folli Follie για τον κλάδο των καλλυντικών. Τους τελευταίους μήνες γνωστά brands άλλαξαν χέρια δημιουργώντας νέες ισορροπίες στον κλάδο ο οποίος έχει κτυπηθεί λιγότερο στα χρόνια της κρίσης.

Κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πορεία του δικτύου της Sephora. Πέρυσι οι πωλήσεις της "έτρεξαν" με ρυθμό ανάπτυξης 5,2% με αποτέλεσμα να αγγίξουν τα 50,3 εκατ. ευρώ. Σχεδόν διπλάσιο είναι το ποσοστό της ανάπτυξης που καταγράφουν οι πωλήσεις της τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία το πρώτο τετράμηνο οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Πορεία η οποία συνδέεται με την πολιτική των προσφορών και των εκπτώσεων.

Πέρυσι η εκπτωτική πολιτική της απέδωσε σε μεγάλο βαθμό, αφού στα συγκρίσιμα υποκαταστήματα η αύξηση του τζίρου άγγιξε το 5,6%. Το μικτό περιθώριο κέρδους από 40,96% ανήλθε σε 42,16%. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στην αύξηση από 21,6% σε 22,5% του πραγματικού καθαρού περιθωρίου κέρδους. Ωστόσο το καθαρό αποτέλεσμα παρέμεινε αρνητικό στα 906.718 ευρώ από 1,383 εκατ. ευρώ το 2017.

Η εταιρεία, η οποία διαθέτει 34 καταστήματα λιανικής στην Ελλάδα, από 35 καταστήματα το 2017, σχημάτισε πρόβλεψη γα επισφαλείς απαιτήσεις ύψους 465.381 ευρώ για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις πρώην αποκλειστικών αντιπροσώπων της. Επίσης πέρυσι προέβη σε νέες επενδύσεις 1,419 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 1,215 εκατ. ευρώ αφορούσαν ανανέωση των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Όμως τα ίδια κεφάλαια της είναι μικρότερα του 1/10 του μετοχικού της κεφαλαίου με τους μετόχους της να έχουν δεσμευθεί ότι θα συνεχίσουν να παρέχουν την απαραίτητη οικονομική στήριξη στην εταιρεία προκειμένου να συνεχίσει τις δραστηριότητες της στο ορατό μέλλον τουλάχιστον τους επόμενους 12 μήνες.

Πηγή capital.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.