14/07/2020 02:47:50

Τεράστια χελώνα Caretta - caretta εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία του Ηρακλείου Κρήτης (Photos)

Τεράστια χελώνα Caretta - caretta εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία του Ηρακλείου Κρήτης (Photos)  - Media

 

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι αντίκρισαν το μεσημέρι μία τεράστια χελώνα Caretta - caretta, την οποία ξέβρασε η θάλασσα στην παραλία «Paradise» στον Καρτερό Ηρακλείου.

Ο «μεγαλόσωμος»… επισκέπτης δεν μπορούσε να… περάσει απαρατήρητος.

Όπως αναφέρει το neakriti, μόλις έγινε αντιληπτή από ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί, ειδοποιήθηκαν και οι αρμόδιοι, ενώ επιστρατεύτηκε μηχάνημα για τη μεταφορά της.

Ειδικότερα, όπως πληροφορούμαστε για την μετακίνησή της επιστρατεύτηκε ειδικό μηχάνημα, για να μεταφερθεί έξω από το χώρο της παραλίας.

Οι πληροφορίες μας επίσης αναφέρουν ότι ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Λιμεναρχείου, καθώς και του Δήμου Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης την... νεκρή χελώνα "αναλαμβάνει" πλέον η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου.

Αξίζει να σημειωθεί η Ελλάδα είναι η πιο δημοφιλής περιοχή φωλιάσματος κατά μήκος της Μεσογείου και κυρίως οι ακτές της Ζακύνθου και της Κυπαρισσίας με περισσότερες από 3.000 φωλιές ετησίως.

Οι χελώνες αυτές έχουν, κατά μέσο όρο, τελικό μήκος χελύου 90 cm, αν και έχουν καταγραφεί χελώνες με μήκος έως και 280 cm. Μια ενήλικη χελώνα ζυγίζει περίπου 135 κιλά ενώ υπάρχουν καταγραφές που ξεπερνούν τα 450 κιλά.

Το χρώμα του δέρματος κυμαίνεται από κίτρινο έως καστανό και το χέλυο είναι συνήθως κοκκινωπό-καφέ. Μέχρι να ενηλικιωθεί η χελώνα δεν είναι ορατές φυλετικές διαφορές.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.