search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:23
MENU CLOSE

Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων: Να μην αποσπαστούν τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης

14.10.2019 13:21
Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων: Να μην αποσπαστούν τα αρχαία του μετρό Θεσσαλονίκης - Media

 

«Το ελληνικό τμήμα του ICOMOS (σ.σ. Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών), συνεπές ως προς τις καταστατικές του αξίες και αρχές, ζητά να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής του σταθμού με την κατά χώραν διατήρηση των αρχαιοτήτων και να σταματήσει η αΜΕΤΡΟέπεια που εργαλειοποιεί τα μνημεία, τα μετατρέπει σε αθύρματα ποικίλων σκοπιμοτήτων, ενώ ταυτόχρονα στερεί μια πόλη από ένα μεγάλο τεχνικό έργο που της αξίζει».

Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS, αναφερόμενη στην «τύχη των αρχαιοτήτων του Μετρό Θεσσαλονίκης», που το «τελευταίο διάστημα έχει επανέλθει, απρόσμενα, στο προσκήνιο», αρχαιότητες «για τις οποίες το ελληνικό τμήμα του ICOMOS έχει λάβει θέση από το 2013 (με το α.π. 127, 8/2//2013 έγγραφό του), κάνοντας λόγο για συνύπαρξή τους με τον σύγχρονο σταθμό».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 11:23