search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:14
MENU CLOSE

Πόνος στη μέση: Οι 2 καλύτερες στάσεις στον ύπνο (Photos)

14.10.2019 13:24
Πόνος στη μέση: Οι 2 καλύτερες στάσεις στον ύπνο (Photos) - Media

 

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για να αναπληρώνουμε καθημερινά ενέργεια, για να έχουμε καθαρό μυαλό και για να είμαστε παραγωγικοί και ευδιάθετοι. Για όσους όμως ταλαιπωρούνται από πόνους στη μέση, το θέμα ύπνος είναι (κυριολεκτικά) πονεμένη ιστορία.

Δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν για πολλές ώρες ακίνητοι ενώ κοιμούνται, είναι σημαντικό η στάση του ύπνου να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επιβαρυντική για τη σπονδυλική στήλη και δη για τη μέση.

Στάση ύπνου & πόνος στη μέση

Αν αντιμετωπίζετε κι εσείς πόνους στη μέση, βασικός σας στόχος στον ύπνο πρέπει να είναι να διατηρείτε τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με δύο τρόπους:

1. Στο πλάι, με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατα

2. Ανάσκελα, με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα

Φροντίστε επίσης το μαξιλάρι σας να παρέχει επαρκή υποστήριξη στον αυχένα ώστε να μειώσετε ακόμη περισσότερο την καταπόνηση της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Πηγή: onmed.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:14