search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:04
MENU CLOSE

Στρατιωτικοί χαιρετισμοί από τους Τούρκους στις εξέδρες στο Γαλλία – Τουρκία 1-1 (Photo | Video)

14.10.2019 16:25
Στρατιωτικοί χαιρετισμοί από τους Τούρκους στις εξέδρες στο Γαλλία - Τουρκία 1-1 (Photo | Video) - Media

 

«Κόκκινος συναγερμός» σήμανε στο Παρίσι καθώς το παιχνίδι ανάμεσα στη Γαλλία και την Τουρκία για τα προκριματικά του Euro 2020, χαρακτηρίστηκε ως παιχνίδι υψηλού κινδύνου, δεδομένης της διπλωματικής έντασης ανάμεσα στις δύο χώρες. Εκτιμάται ότι στο γήπεδο βρέθηκαν  περισσότεροι από 30.000 Τούρκοι που, όμως, δεν αποδοκίμασαν τον γαλλικό ύμνο. Κάποιοι εξ’ αυτών, πάντως, χαιρέτισαν στρατιωτικά. Ωστόσο, το παιχνίδι κύλησε δίχως επεισόδια. Η Γαλλία από το 76′ προηγήθηκε 1-0 με γκολ του Ζιρού, με τον Αϊχάν να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 81′, που ήταν και το τελικό σκορ. 

 

Νωρίτερα, η Γαλλία ζήτησε επισήμως από την Άγκυρα να σταματήσει τη στρατιωτική επίθεση στα κουρδικά εδάφη, χωρίς να έχει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, κάτι που έχει δημιουργήσει επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, 30.000 Τούρκοι φίλαθλοι από την Γερμανία και το Βέλγιο αναμένονταν στο στάδιο του Stade de France, στο Παρίσι, ενώ πριν το ματς υπήρχαν φόβοι αποδοκιμασιών στον Εθνικό ύμνο της Γαλλίας. 

Η κατάσταση μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας ήταν έκρυθμη και για αυτό το λόγο οι γαλλικές αρχές επιστράτευσαν 600 πράκτορες και 1.400 σεκιούριτι, έτσι ώστε να αποτρέψουν τυχόν περιστατικά με εντάσεις μεταξύ των οπαδών. Δηλώσεις σε χαμηλό τόνο έκανε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Σενόλ Γκιουνές. 

Γάλλοι πολιτικοί ζήτησαν να ματαιωθεί το αποψινό ματς, αλλά δεν εισακούστηκαν. 

«Δεν μπορούμε να υποδεχθούμε αξιοπρεπώς αύριο στο Stade de France, αυτούς που χαιρετίζουν τη σφαγή των κούρδων συμμάχων μας!», έγραψε χθες, Κυριακή, το βράδυ στο Twitter ο βουλευτής του κεντροδεξιού κόμματος UDI Ζαν-Κριστόφ Λαγκάρντ, πρόεδρος της ομάδας μελετών για τους Κούρδους στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:03