03/06/2020 07:26:59

Απίστευτο σχόλιο Τσακαλώτου για το Νόμπελ Οικονομίας: Πάλι καλά...

Τσακαλώτος προς Γεραπετρίτη: Βαθμολογήστε το «επιτελικό κράτος» - Media
 
Με τον γνωστό φλεγματικό του τρόπο σχολίασε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσαναλώτος, την βράβευση με το Νόμπελ Οικονομίας τριών οικονομολόγων για τις μελέτες τους στην καταπολέμηση της φτώχειας.
 
«Συγκεκριμένα, ο Ε. Τσακαλώτος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πάλι καλά που φέτος η Σουηδική Ακαδημία δεν απένειμε το βραβείο Νόμπελ Οικονομικών σε κάποιον που πιστεύει ότι οι χρηματαγορές είναι πάντα αποτελεσματικές και άρα δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τον κίνδυνο χρηματοπιστωτικών κρίσεων (Fama) ή σε κάποιον που πιστεύει ότι η ανεργία εξηγείται από την απόφαση των εργαζομένων να δουλεύουν λιγότερο στις εποχές όπου οι μισθοί είναι χαμηλοί για να δουλεύουν περισσότερο αργότερα όταν αυξηθούν οι μισθοί (Lucas) και το απονέμει (μετά από τον Sen και τον Deaton) σε τρεις ερευνητές που ασχολούνται με κάτι σημαντικό: την παγκόσμια φτώχεια».
 
Προσέθεσε, δε, με δηκτικό τρόπο: «Με αυτούς τους ρυθμούς προόδου από την Σουηδική Ακαδημία, δεν αποκλείω ότι στα επόμενα 50 χρόνια μπορεί να απονεμηθεί το βραβείο Νόμπελ και σε κάποιον/κάποια οικονομολόγο από την ετερόδοξη σχολή οικονομικής σκέψης».
 
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.