search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:21
MENU CLOSE

«Κόβαμε μύτες και αυτιά νεκρών Κούρδων» – Μαρτυρία-σοκ από Τούρκο στρατιώτη (Video)

14.10.2019 18:31
«Κόβαμε μύτες και αυτιά νεκρών Κούρδων» - Μαρτυρία-σοκ από Τούρκο στρατιώτη (Video) - Media
 
Εφιαλτική μαρτυρία από Τούρκο πρώην στρατιωτικό για τις φρικαλεότητες κατά των Κούρδων έφερε στη δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, και οι αποκαλύψεις του πραγματικά ξεπερνούν κάθε αρρωστημένη φαντασία.
 
«Αυτά που κάνει ο ISIS εμείς τα κάναμε από την δεκαετία του ’90», αποκαλύπτει Τούρκος, πρώην κομάντο, στην κάμερα του Alpha, τονίζοντας πως η Τουρκία δεν θέλει να εξαφανίσει το ΡΚΚ αλλά να εξαλείψει τους Κούρδους. Ο ίδιος μιλάει υπό την προστασία του ασύλου που έχει λάβει στην Ελλάδα.
 
«Διαπράξαμε εγκλήματα πολέμου. Κόβαμε μέλη του σώματος των νεκρών του PKK», αποκαλύπτει ο πρώην στρατιωτικός που περιγράφει με απόλυτη λεπτομέρεια τις θηριωδίες απέναντι στους Κούρδους αντάρτες αλλά και άμαχους.
 
Ο Ιμπραήμ Γιαλιλαλί ήταν στρατιώτης του τουρκικού στρατού, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις και σήμερα ζει στην Ελλάδα καθώς έχει πάρει πολιτικό άσυλο, ενώ ως μέλος του τουρκικού στρατού έχει πάρει μέρος σε εγκλήματα πολέμου κατά των Κούρδων.
 
«Κόβαμε τη μύτη και τα αυτιά των νεκρών ανταρτών και αμάχων. Τα κρεμούσαμε στο λαιμό μας. Κόβαμε το κεφάλι τους και βγάζαμε φωτογραφίες. Κυκλοφόρησε ένα βίντεο όπου είχαν κόψει το κεφάλι νεκρού και το κρατούσαν στο χέρι. Εμείς στην δεκαετία του ’90 κάναμε ακριβώς το ίδιο. Αυτά που κάνει ο ISIS εμείς τα εφαρμόζαμε όταν ήμασταν στρατιώτες την δεκαετία του 90 σε κουρδικές περιοχές και πόλεις».
 
«Ένα τραυματία αντάρτη ο οποίος μιλούσε τον βάλαμε σε ελικόπτερο. Το είδα με τα μάτια μου. Τον έριξαν στο κενό από το ελικόπτερο. Εισβάλαμε κρατώντας δοχεία καυσίμων για να κάψουμε τα χωριά. Χτυπούσαμε τους κατοίκους για να φύγουν και πυρπολήσαμε τα χωριά τους. Μάλιστα ένα παιδί σκοτώθηκε από τις φλόγες μέσα στο σπίτι«, αποκαλύπτει
 
Στις μάχες κατά των Κούρδων αιχμαλωτίστηκε και έμεινε κρατούμενος των ανταρτών του ΡΚΚ για δυο χρόνια. Όπως λέει τότε συνειδητοποίησε τα εγκλήματα που είχε πράξει ως Τούρκος στρατιώτης: «Ο στόχος τους δεν ήταν το ΡΚΚ, ο στόχος τους ήταν οι Κούρδοι, να εξοντώσουν το κουρδικό λαό. Στόχος είναι η ισλαμοποίηση της περιοχής μαζί με την Τουρκία».

Πηγή: onalert.gr/Alpha
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:16