search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:45
MENU CLOSE

Tο πρωτοσέλιδο της Liberation για την τουρκική εισβολή στη Συρία (Photo)

14.10.2019 19:12
Tο πρωτοσέλιδο της Liberation για την τουρκική εισβολή στη Συρία (Photo) - Media

 

Με τίτλο «Τουρκική επίθεση στη Συρία: Η αρχή ενός μακελειού» και μία ανατριχιαστική φωτογραφία από την εμπόλεμη ζώνη, η γαλλική εφημερίδα παρουσιάζει στο σημερινό πρωτοσέλιδό της τη σφαγή μετά την τουρκική εισβολή.

Στην πρώτη σελίδα, μάλιστα, γίνονται αναφορές από το πεδίο της μάχης. «Κομβόι πολιτών και δημοσιογράφων βομβαρδίστηκε, απέδρασαν 800 κρατούμενοι με σχέσεις με το Ισλαμικό Κράτος. Η επίθεση της Άγκυρας κατά των Κούρδων παίρνει δραματική έκταση και ωθεί τις ΗΠΑ στο να εγκαταλείψουν την περιοχή», αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο.

Την ίδια στιγμή αυξάνεται η παγκόσμια αγωνία για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς οι Κούρδοι παραδίδουν δύο πόλεις στον Ασαντ και συμμαχούν μαζί του σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα στρατεύματα των Τούρκων. Η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να τους ενισχύσει στις μάχες κατά των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, κάτι που επιβεβαίωσε και η πλευρά των Κούρδων.

Από την πλευρά του, πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει βήμα πίσω και μάλιστα εξαπολύει «πυρά» κατά νατοϊκών συμμάχων που επικρίνουν την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία.

Νωρίτερα ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία δέχεται επιθέσεις από «τρομοκράτες» (Κούρδοι μαχητές των YPG) και αναρωτήθηκε κατά πόσον οι νατοϊκοί εταίροι θα σταθούν στο πλευρό της Τουρκίας ή των «τρομοκρατών» Μιλώντας στους δημοσιογράφους πριν από μια επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, ο Ερντογάν είπε πως η Τουρκία θα εφαρμόσει τα σχέδιά της για την πόλη Μάνμπιτζ της βόρειας Συρίας και θα εγκαταστήσει εκεί Άραβες.

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε επίσης θετικό βήμα την κίνηση των ΗΠΑ να αποσύρουν περίπου 1.000 στρατιώτες από τη βόρεια Συρία. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι δεν νομίζει πως θα υπάρξουν οποιαδήποτε προβλήματα στο Κομπάνι της Συρίας μετά την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων στα σύνορα και προσέθεσε πως ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δείξει μια «θετική προσέγγιση»….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:41