search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 05:48
MENU CLOSE

Επεισόδια, φωτιές και τραυματισμοί σε κέντρο υποδοχής στη Σάμο – Ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

14.10.2019 20:48
Επεισόδια, φωτιές και τραυματισμοί σε κέντρο υποδοχής στη Σάμο - Ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο - Media

 

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στη Σάμο καθώς στις φλόγες παραδόθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας μέρος του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στην κάτω πύλη, με την πυροσβεστική να προσπαθεί να ελέγξει τη φωτιά και την αστυνομία να επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη μεταξύ αντιμαχόμενων εθνικά ομάδων, αιτούντων άσυλο.

Τα γεγονότα που κορυφώθηκαν με τη φωτιά που ξέσπασε γύρω στις 10.00 το βράδυ, ξεκίνησαν αργά το απόγευμα μέσα στο κέντρο της πόλης της Σάμου, όταν Αφγανοί συγκρούστηκαν για άγνωστους λόγους με Σύρους.

Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων με αιχμηρά αντικείμενα, μάλλον μαχαίρια, και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται.

Ακολούθησαν η γενίκευση των επεισοδίων και η επέμβαση της Αστυνομίας η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων. Λίγη ώρα μετά μέσα στον καταυλισμό ξέσπασε η φωτιά.

Χιλιάδες αιτούντες άσυλο κουβαλώντας τα λιγοστά υπάρχοντά τους άρχισαν να εγκαταλείπουν λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ τον καταυλισμό και κινήθηκαν προς την πόλη της Σάμου.

Ας σημειωθεί ότι στον καταυλισμό του ΚΥΤ της Σάμου διαμένουν σήμερα, περί τα 5.700 άτομα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30