search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:14
MENU CLOSE

Αφού ο Φλαμπουράρης τους «τα έλεγε» αυτοί γιατί δεν τον άκουσαν; 

15.10.2019 09:00
Φλαμπουράρης: Kαμία λαϊκή πρώτη κατοικία δεν βγήκε σε πλειστηριασμό επί ΣΥΡΙΖΑ - Media

 

«Εγώ νομίζω η συζήτηση (για τα αίτια της ήττας) αυτή δεν έχει ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και αν θέλετε τη γνώμη μου δεν πρέπει να ανοίξει. Το λέω αυτό διότι όταν είσαι 4,5 χρόνια κυβέρνηση η αντικειμενικότητα της γνώμης για να μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα σίγουρα δεν είναι εύκολη». 

Με αυτήν τη δήλωση πριν από δεκαπέντε περίπου μέρες ο Αλέκος Φλαμπουράρης θέλησε να προειδοποιήσει τους συντρόφους του για το τι θα ακολουθήσει. Η δήλωση αυτή – που έγινε στον ΣΚΑΪ –  χλευάστηκε από τους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς  κατά την αντιπολίτευση «ο κ. Φλαμπουράρης δεν έχει συνειδητοποιήσει τι συνέβη στις 7 Ιουλίου».

Αυτό που λίγοι κατάλαβαν τότε ήταν ότι ο Αλέκος Φλαμπουράρης, βουλευτής Επικρατείας, τώρα, μιλούσε στην καρδιά του κόμματος του. Ήθελε να στείλει το μήνυμα για να μην ακολουθήσει αυτό που συμβαίνει εδώ και πέντε μέρες. Ήθελε να μη δει αυτή τη κρίση ειλικρίνειας που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Και εξηγώ: 

  • Βούτσης: Δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε το 2015 – Υπήρχαν διαφωνίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για το αν έπρεπε να ρίξουμε την κυβέρνηση Σαμαρά
  • Δραγασάκης: Λάθος που αναθέσαμε το σχέδιό μας στον Γ. Βαρουφάκη
  • Τσακαλώτος: Δεν είχαμε την απαραίτητη εμπειρία όταν αναλάβαμε 
  • Κούλογλου: Δεν έπρεπε να εκβιάσουμε τις εξελίξεις το ’14 – Ο Σαμαράς έπρεπε να κάνει τη βρώμικη δουλειά 

Μιλάμε για μεγάλο και δημόσιο αυτομαστίγωμα κεντρικών στελεχών για τη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ πριν και μετά το 2015. Ακόμα και για το εάν ήταν ή όχι έτοιμοι να κυβερνήσουν. Αυτομαστίγωμα σε δημόσια θέα που δεν έχει ξαναϋπάρξει στο παρελθόν σε τέτοιο μέγεθος από κόμμα εξουσίας και μάλιστα 100 μέρες από την εκλογική ήττα. 

Αυτά τα μεγάλα πολιτικά λάθη προσπάθησε να προλάβει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, Νέστορας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν τα κατάφερε. Ζήτησε σιωπή, μέχρι το Συνέδριο και εκεί τα λέμε όλα. 

Δεν είναι δυνατόν ο ΣΥΡΙΖΑ, την ώρα που η κυβέρνηση περνά, «όχι μήνα» αλλά «μήνες του μέλιτος», με τους πολίτες να κρίνουν μόνο θετικά τις πολιτικές της (πέρα του προσφυγικού, όπου όλα δείχνουν ότι θα αποδειχθεί το μεγαλύτερο αγκάθι της κυβέρνησης ΝΔ) να προχωρούν σε τέτοια μεγάλα αλληλομαστιγώματα. 

Αφού ο Φλαμπουράρης τους «τα έλεγε» αυτοί γιατί δεν τον άκουσαν; 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:14