09/12/2019 06:56:51
15.10.2019

Συρία: «Αγώνας δρόμου» Αμερικανών για παράδοση κουρδικής πόλης στους... Ρώσους!

Συρία: «Αγώνας δρόμου» Αμερικανών για παράδοση κουρδικής πόλης στους... Ρώσους! - Media

 

Ο αμερικανικός στρατός πριν οργανώσει την έξοδό του από τη βόρεια πόλη της Συρίας Μανμπίζ βοήθησε τα αντίστοιχα ρωσικά στρατεύματα να εγκατασταθούν στην περιοχή επιδιώκοντας έτσι να αποφευχθεί η προσπάθεια των Τούρκων να νικήσουν του Κούρδους και να καταλάβουν οι ίδιοι την περιοχή αυτή, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsweek.

Οι ΗΠΑ προγραμμάτισαν τη Δευτέρα να αποχωρήσουν επισήμως από τη Μανμπίζ εντός 24 ωρών, και ένας ανώτερος υπάλληλος του Πενταγώνου δήλωσε στο Newsweek ότι το προσωπικό των ΗΠΑ, "έχοντας παραμείνει στην περιοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοήθησε τις ρωσικές δυνάμεις να περιηγηθούν γρήγορα σε περιοχές που δεν ήταν ασφαλείς."

"Είναι ουσιαστικά μια παράδοση", δήλωσε ο αξιωματούχος. "Ωστόσο, είναι μια γρήγορη παράδοση, όχι κάτι που θα περιλαμβάνει παράδοση εξοπλισμού κ.α. Ίσως μάλιστα χρειαστεί να καταστρέψουμε κάθε ευαίσθητο εξοπλισμό που δεν μπορεί να μετακινηθεί".

Διαβάστε: Τα πρώτα τανκς και βαρέα όπλα του Άσαντ απέναντι στους Τούρκους εισβολείς (Video)

Σύμφωνα με το Newsweek τη Δευτέρα, αντιμέτωποι με δυνητικά επικείμενη σύγκρουση με τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους τους αντάρτες στη Συρία, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) επέλεξαν να επανευθυγραμμιστούν με την κεντρική κυβέρνηση και τους Ρώσους υποστηρικτές της, μια “συνεταιρική” σχέση που θα τεθεί σύντομα σε δοκιμασία.

Η Μανμπίζ αποτελείται στην πλειοψηφία της από Άραβες, αλλά συνυπάρχουν και πολλές άλλες εθνότητες, ανάμεσά τους Κόυρδοι, Γεντίζι κ.α. Από την πρώτη στιγμή του εμφυλίου πολέμου στη Συρία βρέθηκε στο επίκεντρο συγκρούσεων. ΉΤΑΝ η πρώτη πόλη που καταλήφθηκε από αντάρτες τζιχανιστές του ISIS έναν χρόνο μετά την ένραξη του εμφυλίου το 2011.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.