search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:35
MENU CLOSE

Ελλάδα «ψηφίζουν» οι Βούλγαροι τουρίστες

15.10.2019 12:04
Ελλάδα «ψηφίζουν» οι Βούλγαροι τουρίστες - Media

 

Η Ελλάδα κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών που επιλέγουν οι Βούλγαροι για τις διακοπές τους στο εξωτερικό, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα στατιστικά στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ανάλυσης Τουριστικών Δεδομένων της χώρας, εξετάζοντας το “τμήμα” των ταξιδιών, που αφορά κυρίως τις περιόδους των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Φέτος αναμένεται να ταξιδέψουν περισσότεροι από 140.000 Βούλγαροι στο εξωτερικό για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στις πρώτες θέσεις των προορισμών είναι χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως η Ελλάδα και η Σερβία.

Συνολικά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό περίπου μισό εκατομμύριο Βούλγαροι, ορισμένοι εκ των οποίων θα επιλέξουν -βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου- χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Από τα διαθέσιμα στοιχεία (μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2019) προκύπτει ότι, οι περισσότεροι Βούλγαροι που προετοίμασαν τις διακοπές τους, επέλεξαν ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και τουριστικά “πακέτα”, των οποίων η τιμή είναι υψηλότερη κατά 12%, σε σχέση με πέρυσι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:33