search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:06
MENU CLOSE

Οριστική απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης στη ΓΣΕΕ

15.10.2019 12:17
Οριστική απόφαση διορισμού προσωρινής διοίκησης στη ΓΣΕΕ - Media

 

«Με την υπ’ αριθμ. 2358/2019 οριστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έγινε δεκτή η αίτηση Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών για διορισμό προσωρινής διοίκησης και Ελεγκτικής Επιτροπής στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), με την εντολή να διεξαχθεί, εντός έξι μηνών, έκτακτη γενική συνέλευση των μελών της τριτοβάθμιας οργάνωσης, προκειμένου να διενεργηθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη τακτικής αιρετής διοίκησης», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Επίσης, όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, «με την απόφαση, απορρίπτεται η από 12.4.2019 κύρια παρέμβαση οργανώσεων που ελέγχονται από δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., σύμφωνα με την οποία ζητείτο η εξαίρεση προσώπων από την ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, ενώ στο σκεπτικό της απόφασης αναγνωρίζονται ως λόγοι ακύρωσης των εκλογικών συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο η άσκηση βίας και οι καταλήψεις από ομάδα προσώπων που δεν ήταν σύνεδροι».

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι, εντός των χρονικών πλαισίων που ορίζει η απόφαση και σε συμμόρφωση αυτής, θα διεξάγει με δημοκρατικό τρόπο τις αρχαιρεσίες της για την ανάδειξη νέων συλλογικών οργάνων, «δίχως καμία δύναμη να μπορεί να κάμψει το βαθύτατα δημοκρατικό φρόνημα και την ισχυρή βούληση των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:06