search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 04:16
MENU CLOSE

Τουριστικοί όμιλοι ερίζουν για τους πελάτες της Thomas Cook

15.10.2019 12:32
Τουριστικοί όμιλοι ερίζουν για τους πελάτες της Thomas Cook - Media

 

Σημαντικές ανακατατάξεις φέρνει στην τουριστική αγορά το λουκέτο της γερμανικής θυγατρικής της Thomas Cook. Η τελευταία ελπίζει σε νέο ξεκίνημα από τον προσεχή Δεκέμβριο. Με τι πελάτες όμως;

Την ώρα που η γερμανική θυγατρική της βρετανικής Thomas Cook δίνει απεγνωσμένη μάχη επιβίωσης, οι μεγάλοι ανταγωνιστές Tui, DER Touristik και Alltours βρίσκονται ήδη σε θέσεις μάχης για να κερδίσουν τους πελάτες του άλλοτε κολοσσού του κλάδου. «Δεν πιστεύω ότι η γερμανική Thomas Cook θα καταφέρει να επιστρέψει. Οι άλλες εταιρίες μοιράζονται ήδη μεταξύ τους το κομμάτι της πίτας που έχει αφήσει», σχολιάζει ο ειδικός σε θέματα τουρισμού Τόρστεν Κίρστγκες.

Η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook η οποία παρασύρθηκε από τη δίνη της βρετανικής μητρικής, σχεδιάζει να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία της από την 1η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους ενώ από τις αρχές του 2020 προτίθεται να προσφέρει και πάλι ταξίδια στους πελάτες της. Οι ανταγωνιστές της όμως δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και ήδη από την πρώτη μέρα της πτώχευσης προσπαθούν να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους το κενό που αφήνει στην παρούσα φάση ο άλλοτε δεύτερος μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος στον γερμανόφωνο χώρο. «Οι υπόλοιποι όμιλοι προσεγγίζουν τα τουριστικά γραφεία που υπέστησαν ζημίες από τη χρεοκοπία της Thomas Cook», εξηγεί ο ειδικός.

Σε άγρα πελατών

Μόνον η Tui ελπίζει σε αύξηση του αριθμού των πελατών της την ερχόμενη χρονιά κατά 500.000. Γι΄ αυτό το λόγο σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τις προσφορές της για αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς. Σε χώρες όπως την Ελλάδα και την Τουρκία αλλά και στις Βαλεαρίδες Νήσου η Tui προχωρά σε σύναψη νέων συμφωνιών με ξενοδοχεία. Παράλληλα ο μεγαλύτερος τουριστικός όμιλος του κόσμου σχεδιάζει να προσφέρει και περισσότερες πτήσεις από τη Γερμανία.

Η Alltours από την πλευρά της έχει διασφαλίσει ήδη, όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται, ένα μεγάλο μέρος των κλινών που διαχειρίζονταν οι θυγατρικές της Thomas Cook Neckermann Reisen, Öger Tours, Bucher Reisen και Air Marin. «Έτσι οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στα ξενοδοχεία όπου πήγαιναν πάντα», επισημαίνει ο διευθυντής αγορών της Alltours Κάρστεν Φρίκε.

Σε σύναψη νέων συμφωνιών με ξενοδοχεία φέρεται να έχει προχωρήσει και ο όμιλος Schauinsland Reisen.

Δύσκολο το νέο ξεκίνημα

Σε αυτά τα συμφραζόμενα και με τις ανελέητες μάχες μεταξύ των πρωταγωνιστών του κλάδου να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, το νέο ξεκίνημα στο οποίο ελπίζει η γερμανική θυγατρική της Thomas Cook από τις αρχές Δεκεμβρίου θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. «Ακόμη κι αν καταφέρει να λειτουργήσει και πάλι από τις αρχές Δεκεμβρίου, θα έχει μια εξαιρετικά μικρή βάση», προβλέπει ο ειδικός Κίρστγκες. Ουσιαστικά η γερμανική θυγατρική θα έχει στο χαρτοφυλάκιό της ό,τι θα έχει απομείνει από τη μάχη των υπολοίπων.

Επιπλέον θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσεγγίσει νέους πελάτες ή ξενοδοχεία, με τα οποία συνεργαζόταν στο παρελθόν, όπως λέει ο ίδιος. «Τα περισσότερα ξενοδοχεία που υπέστησαν ζημίες από τη χρεοκοπία, δεν θα θέλουν να ξανασυνεργαστούν μαζί τους. Και εάν δέχονται κρατήσεις, θα ζητούν προκαταβολές ή θα διαθέτουν απλώς τον ελάχιστο αριθμό δωματίων», εκτιμά ο Κίρστγκες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30