search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37
MENU CLOSE

Στ. Αραχωβίτης: Έχουμε κάνει ένα έργο για το οποίο πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι

15.10.2019 15:59
Στ. Αραχωβίτης: Έχουμε κάνει ένα έργο για το οποίο πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι - Media

 

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες και σήμερα για διήμερη επίσκεψη, ο πρώην υπουργός και τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης , ο οποίος έδωσε και συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Αραχωβίτης τόνισε ότι ως κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τον αγροτικό κόσμο, «έχουμε κάνει ένα έργο για το οποίο πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι», ενώ σημείωσε πως στόχος της επίσκεψης είναι να υπάρξει επικοινωνία με τον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, ώστε να παρουσιαστούν τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε στην φορολογία των αγροτών, σημειώνοντας ότι «καταφέραμε να φέρουμε το αφορολόγητο τουλάχιστον στις επιδοτήσεις μέχρι 12.000 ευρώ και την δεύτερη χρονιά φέραμε τα τρία αφορολόγητα που μέχρι τώρα ισχύουν».

Επίσης σημείωσε πως αυτές τις ημέρες κατατέθηκε τροπολογία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ενίσχυση των κτηνοτρόφων για την υπόθεση του καταρροϊκού πυρετού, ενώ αναφορικά με το ζήτημα της απόσταξης του τσίπουρου, ο κ. Αραχωβίτης είπε πως «είχαμε λύσει το ζήτημα με υπουργική απόφαση».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τους συνεταιρισμούς, υποστηρίζοντας ότι η νέα κυβέρνηση θέλει να πάρει πίσω ορισμένες από τις ρυθμίσεις του. «Θα είναι ένα μεγάλο πισωγύρισμα να πάμε πίσω σε λογικές που χρεοκόπησαν τους συνεταιρισμούς» σημείωσε.

Σχετικά με τον ΕΛΓΑ, είπε πως όταν τον παρέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οργανισμός πλήρωνε σε 16 με 18 μήνες, ενώ σήμερα πληρώνει για τις ζημιές στους 8 με 10 μήνες. Επίσης, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ότι πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να υπάρξει και η θεσμοθέτηση της προκαταβολής των αποζημιώσεων στους αγρότες, όπου υπάρχει ζημιά, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «αντί να προχωρήσει σε βήματα εκσυχρονισμού του Οργανισμού και αλλαγής του Κανονισμού, βλέπουμε μια εμμονή να βάλει την ιδιωτική ασφάλιση μέσα στην ασφάλιση της πρωτογενούς παραγωγής».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, σημείωσε ότι «νοικοκυρέψαμε πάρα πολλές παθογένειες, βάλαμε στόχους και εφαρμόσαμε πολιτικές για να είναι ανταγωνιστικός ο αγρότης», ενώ επιτέθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης λέγοντας ότι «απουσιάζει παντελώς το σχέδιο του υπουργείου για τον αγροτικό τομέα».

Τέλος, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Βαγενά, αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνουν γνωστές οι πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό κόσμο, τονίζοντας ότι «τα πεπραγμένα της παρούσας κυβέρνησης είναι ένας θρίαμβος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:37