search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:51
MENU CLOSE

Στ. Κούλογλου: Ο Βαρουφάκης κατασκεύασε την διαφωνία για να κάνει πολιτική καριέρα

15.10.2019 16:51
Στ. Κούλογλου: Ο Βαρουφάκης κατασκεύασε την διαφωνία για να κάνει πολιτική καριέρα - Media

 

Στο βιβλίο και την ταινία για την διαπραγμάτευση, στην οποία ενώ άλλος υπουργός Οικονομικών θα «καιγόταν» αυτός έκανε ηχογραφήσεις, ο Γ. Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι ήταν καλύτερο το άτακτο Grexit το Καλοκαίρι του 2015, όταν το 2012 ο ίδιος έβλεπε επιστροφή σε «νεολιθική εποχή» σε τέτοια περίπτωση, κατασκεύασε μία πολιτική διαφωνία για να διαφοροποιηθεί και να κάνει πολιτική καριέρα, εκτίμησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

«Ασφαλώς δεν ήταν καλή» επιλογή ο Γ. Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών, είπε ο κ. Κούλογλου για την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε ξανά στο προσκήνιο μέσω της ταινίας του Κ. Γαβρά, «το βιβλίο και η ταινία το αποδεικνύουν, με την έννοια ότι ο κ. Βαρουφάκης πήγε προφανώς στο υπουργείο Οικονομικών και για να γράψει βιβλίο. Μαγνητοφωνούσε από την αρχή όλες τις συναντήσεις που είχε, στο βιβλίο μέσα έχει αποσπάσματα από τις μυστικές ηχογραφήσεις που έκανε με όλους τους βασικούς πρωταγωνιστές … Σε μία πάρα πολύ κρίσιμη κατάσταση, όταν ένας κανονικός υπουργός Οικονομικών θα “καιγόταν”, αυτός φρόντιζε πριν από κάθε συνεδρίαση να ανοίγει το κινητό και να βάλει ηχογράφηση -αν δεν ήταν καλωδιωμένος, δεν ξέρω πως το έκανε. Και μόνο αυτό με προϊδεάζει πάρα πολύ αρνητικά». Σημείωσε ωστόσο ότι «ο Βαρουφάκης έκανε λάθη, αλλά αυτά ήταν μέσα στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης και με την έγκριση του πρωθυπουργού, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι` αυτό».

«Λόγω του προσωπικού του στυλ, έκανε τακτικά λάθη στην διαπραγμάτευση, αλλά η στρατηγική δεν ήταν δική του, δεν την σχεδίασε ο Βαρουφάκης. Το μεγάλο λάθος είναι ότι εκ των υστέρων, όταν για δικούς του, θεμιτούς λόγους, αποφάσισε να φύγει από την κυβέρνηση, ξαφνικά ανακάλυψε ότι υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο (plan b) για την έξοδο από την κρίση και επίσης για την έξοδο από την Ευρωζώνη. Σήμερα υποστηρίζει -όπως και στο βιβλίο του- ότι καλύτερο θα ήταν ένα άτακτο Grexit το Καλοκαίρι του 2015. Για το ίδιο θέμα, το 2012 χωρίς να είναι άτακτο το Grexit, χωρίς την χώρα τόσο αποδυναμωμένη και τόσο διχασμένη, ο Βαρουφάκης έλεγε ότι εάν βγούμε από το ευρώ θα είναι επιστροφή στην νεολιθική εποχή. Δηλαδή, κατασκεύασε μία πολιτική διαφωνία για να διαφοροποιηθεί και να κάνει πολιτική καριέρα. Αυτό είναι το μεμπτό. Κατά τα άλλα, έκανε προσωπικά λάθη και ευθύνεται και ο πρωθυπουργός για την επιλογή του, γιατί ο κ. Βαρουφάκης φαινόταν ότι είναι ιδιόρρυθμος τύπος και πριν γίνει υπουργός, με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Ε, χωρίς να τον έχεις τεστάρει δεν τον βάζεις να κάνει την βασική διαπραγμάτευση…», όπως είπε χαρακτηριστικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 19:51