05/12/2019 04:11:40

Γιατί η φωτογραφία αυτή είναι ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ

Γιατί η φωτογραφία αυτή είναι ο χειρότερος εφιάλτης των ΗΠΑ - Media
 
H παραπάνω φωτογραφία είναι απολύτως συνηθισμένη και έχει τραβηχτεί εκατοντάδες χιλιάδες φορές για εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη. Ωστόσο η συγκεκριμένη φωτογραφία προκαλεί πραγματικούς εφιάλτες στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ.
 
Γιατί; Διότι η φωτογραφία απεικονίζει ένα ρωσικό Su-35 Flanker με το σήμα της πολεμικής αεροπορίας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Και αυτό μόνο προβλήματα μπορεί να σημαίνει για τις ΗΠΑ και τις εντάσεις στη νότια θάλασσα της Κίνας.
 
Το Su-35 μπορεί να μην είναι F-22 και F-35, ωστόσο, είναι ένα από τα πλέον εξελιγμένα μαχητικά 4ης γενιάς και μια από τις πλέον ισχυρές πολεμικές μηχανές, όσον αφορά στην ευελιξία, ταχύτητα και χτυπήματα τόσο σε εναέριους όσο και επίγειους στόχους.
Το ότι η Κίνα, η οποία αναπτύσσει και η ίδια τα δικά της stealth αεροσκάφη, αποκτά τα εξαιρετικά μαχητικά της Ρωσίας είναι πραγματικά εφιαλτικό για τις ΗΠΑ, οι οποίες ανησυχούν για τις προθέσεις του Πεκίνου έναντι της Ταϊβάν, την ανεξαρτησία της οποία δεν έχει ποτέ αναγνωρίσει.
 
Στρατιωτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι το Flanker σήμερα είναι το καλύτερο μαχητικό που η Κίνα έχει στη διάθεσή της και μια πραγματική απειλή για τους πιθανούς του αντιπάλους, πολλώ δε μάλλον αν εξοπλιστεί με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, οι οποίο αναπτύσσονται για τα Su-35.
 
Ούτως ή άλλως, όμως, τα Su-35 αποτελούν ένα ακόμα πρόβλημα για τις ΗΠΑ σε μια περιοχή που ούτως ή άλλως κρίνεται ως εύφλεκτη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.