search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:19
MENU CLOSE

Σάμος: Η επόμενη μέρα μετά την καταστροφική φωτιά (Photos)

15.10.2019 18:30
Σάμος: Η επόμενη μέρα μετά την καταστροφική φωτιά (Photos) - Media
 
Ήρεμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης Σάμου μετά την φωτιά που ξέσπασε το βραδυ της Δευτέρας στο τμήμα του κοντά στην κάτω πύλη. Το σημείο που κάηκε φιλοξενούσε 700 πρόσφυγες και μετανάστες.
 
Το Κέντρο Υποδοχής στο οποίο διαμένει πενταπλάσιος από τον προβλεπόμενο αριθμό μεταναστών, θύμιζε από καιρό βόμβα έτοιμη να εκραγεί. Οι άθλιες συνθήκες στις οποίες διαβιώνουν χιλιάδες άνθρωποι που περιμένουν πάρα πολύ καιρό να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ασύλου με την ελπίδα να απεγκλωβιστούν από τη χώρα μας, επιδεινώνουν την ήδη βεβαρημένη κατάσταση.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέρος των φιλοξενούμενων στο ΚΥΤ παραμένει στο χώρο, ενώ, άλλοι βρίσκονται διασκορπισμένοι στην πόλη της Σάμου.
 
Η αστυνομική διεύθυνση Βορείου Αιγαίου με ανακοίνωση της σημειώνει τα εξης για τις χθεσινές ταραχές: «Με αφορμή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών χθες το βράδυ στη Σάμο, προκλήθηκαν ταραχές στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με την άμεση επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων. Από τη συμπλοκή τρία (3) άτομα διακομίστηκαν με τραύματα από αιχμηρά αντικείμενα στο Νοσοκομείο της Σάμου, όπου παραμένουν για νοσηλεία οι δυο εξ αυτών. Διενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σάμου.
Στο νησί της Σάμου, νωρίς το πρωί της Τρίτης, κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις από Αθήνα, ώστε να ενισχυθούν οι τοπικές Υπηρεσίες.
 
Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν: δεκαπέντε σκηνές τύπου Λουξεμβούργου των 15 ατόμων έκαστη, εννέασκηνές τύπου life shelter ολοσχερώς και δύο μερικώς, ένας οικίσκος WC και ένας οικίσκος μερικώς, δύο μικρά κτίσματα- αποθήκες (ισόγειες πέτρινες με κεραμοσκεπή) με τα υλικά που υπήρχαν εντός αυτών καθώς και όλα τα είδη ρουχισμού και είδη κλινοστρωμνής που υπήρχαν εντός των σκηνών. Επίσης κάηκαν πεύκα και ελιές, έκτασης ενός στρέμματος. Επισημαίνεται ότι στα ανωτέρω καιόμενα καταλύματα υπήρχε ανεξακρίβωτος αριθμός φιαλών υγραερίου (γκαζάκια) και φιάλες των πέντε και δέκα kgr οι οποίες πολλές από αυτές απομακρύνθηκαν από τις φλεγόμενες εστίες.
 
Η πυρκαγιά κατασβήσθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου με εννέα (9) πυροσβεστικά οχήματα, δύο πυροσβεστικά οχήματα από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρλοβασίου με σαράντα τρείς (43) πυροσβέστες και με τη συνδρομή εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων της ευρύτερης περιοχής και δυνάμεων της ΕΛΑΣ που βοηθούσαν το έργο της κατάσβεσης».
Το Samos24 εξασφάλισε αποκαρδιωτικές εικόνες από την χθεσινή φωτιά στο ΚΥΤ Σάμου που μια ομάδα μεταναστών έβαλε χρησιμοποιώντας φιάλες υγραερίου. Οι καταστροφές που προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τη φωτιά είναι αρκετά μεγάλες.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:16