search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:58
MENU CLOSE

Απολογία Κασιδιάρη: Έκανε τον ανήξερο για Χίτλερ και σβάστικες επικαλούμενος την … ελευθερία διακίνησης ιδεών

16.10.2019 05:55
kasidiaris1_0

 

Νωρίς το μεσημέρι ολοκληρώθηκλε η απολογία του πρώην βουλευτή και πρωτοπαλίκαρου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. 

Ο ίδιος προσπάθησε εμφανώς να κρατήσει αποστάσεις από το ναζιστικό ιδεολογικό προφίλ και πρακτικές τις Χρυσής Αυγής, επικαλούμενος γενικά και αόριστα, τα ατομικά του δικαιώματα και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.

 

Επίθεση στον εισαγγελέα

Ο Ηλίας Κασιδιάρης κατηγόρησε τον εισαγγελέα έδρας ότι έχει γνώση των “εγκληματικων ενεργειών Ντογιακου” και ως εκ τούτου δεν έχει σκοπό την αποκάλυψη της αλήθειας,

Γι αυτό το λόγο, όπως υποστήριξε,  αρνείται να απαντήσει σε ερωτήσεις του. Η αντίδραση Κασιδιάρη ήρθε μετά από ερώτηση του εισαγγελέα, αν επικοινώνησε με τον Λαγό, που ήταν υπεύθυνος Πειραιά, μετά τη δολοφονία Φύσσα.

 

Η στρατηγική ιδιοφυία …Αδόλφος

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, αρνήθηκε να σχολιάσει άρθρο του από το 2011 στο οποίο χαρακτήριζε τον Χίτλερ αναμορφωτή και στρατηγική ιδιοφυία, επικαλούμενος το… ατομικό δικαίωμα στην ιστορική κριτική!

Αρνήθηκε να θίξει την παρουσία του σε συναυλία με ναζιστικά σύμβολα επικαλούμενος, ξανά, την ελευθερία διακίνησης ιδεών.

Στην αρχή της απολογίας του έκανε λόγο για ”δίωξη κατασκευασμένη και υπαγορευμένη από πολιτικούς κύκλους”, επικαλούμενος τη συνομιλία με τον Αριστείδη Μπαλτάκο που κατέγραψε ο ίδιος με κρυφή κάμερα και στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα.

Χαρακτήρισε ενορχηστρωτές της δίωξης τους Σαμαρά-Αθανασίου ενώ έκανε λόγο για υπόθεση “στημένη” από τη Νέα Δημοκρατία.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για συνομιλία της τότε προέδρου Πρωτοδικών Μαρίας Τσάμη με τον Χαράλαμπο Αθανασίου, όπου ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης φέρεται να προσέφερε πολιτική κάλυψη για τη δίωξη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Υπονόησε δε την ύπαρξη ηχητικού ντοκουμέντου για την εν λόγω συνομιλία.

 

Για Ρουπακιά

Ο Κασιδιάρης, ερωτηθείς για τον δολοφόνου του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά, ανέφερε ότι τον είδε πρώτη φορά στα δελτία ειδήσεων μέρες μετά τη δολοφονία.

Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποίησαν έξω από το Εφετείο της Αθήνας αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες

Σε σχετικό κάλεσμα στην κινητοποίηση η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) αναφέρει:

“Ο Κασιδιάρης κάθεται την Τετάρτη στο εδώλιο της δίκης της Χρυσής Αυγής για να απολογηθεί για την διεύθυνση της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Είναι ο εκπαιδευτής των ταγμάτων εφόδου που είχαν την κάλυψη της Αστυνομίας και σκορπούσαν το τρόμο στις γειτονιές. Κορύφωση της οργανωμένης εγκληματικής τους δράσης ήταν οι δολοφονίες του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν.
Οργάνωναν ρατσιστικές επιθέσεις για “πλατείες μόνο για ΄Ελληνες” όπως στον Άγιο Παντελεήμονα και αλλού, με μαχαιρώματα και ξυλοδαρμούς εκατοντάδων μεταναστών. Οργάνωσαν το ρατσιστικό πογκρόμ της Αθήνας τον Μάιο του 2011 με δεκάδες τραυματίες μέρα μεσημέρι.
Η στρατιωτική εξάσκηση και η εκπαίδευση στα όπλα ήταν στην δική του ευθύνη, όπως και να ορκίζονται τα νέα μέλη κρατώντας τη σημαία των ναζί της Βέρμαχτ, με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχει ήδη κατατεθεί στη δίκη από την πολιτική αγωγή και περιέχεται στην δικογραφία.
Το αντιφασιστικό κίνημα με την επίμονη και μακρόχρονη του δράση πέτυχε να απομονώσει τις χρυσαυγίτες δολοφόνους από τις γειτονιές και να τους πετάξει έξω από την Βουλή.

Δεν χωράει όμως κανένας εφησυχασμός ότι τέλειωσε η φασιστική απειλή της Χρυσής Αυγής. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί η εκλογική υποχώρηση της Χρυσής Αυγής και η αποδιοργάνωση ως λόγος για επίδειξη επιείκειας και ανοχής. Η καταδίκη χρειάζεται να είναι βαριά και να φροντίσουμε να γίνει πράξη από ένα κίνημα που δεν θα αφήσει το παραμικρό περιθώριο να λειτουργούν γραφεία-ορμητήρια στις γειτονιές και να απολαμβάνουν οι Κασιδιάρηδες παροχών και διευκολύνσεων ως εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Είναι σκάνδαλο ότι η κυβέρνηση του Μητσοτάκη και ο Δήμαρχος Μπακογιάννης μεθόδευσαν την εκλογή χρυσαυγιτών στις επιτροπές του Δήμου της Αθήνας, ανάμεσα τους και του Κασιδιάρη. Είναι απαράδεκτο ότι ο Μπακογιάννης κωλυσιεργεί στην πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου με την οποία ο Δήμος της Αθήνας θα σταματήσει να παρέχει γραφεία στην οδό Κοτοπούλη 2 και θα αποσπά δημοτικούς υπαλλήλους για την ναζιστική παράταξη του Κασιδιάρη.

Η ίδια η κυβέρνηση που ξεπλένει ξεδιάντροπα τους Κασιδιάρηδες, με τις ρατσιστικές τις εκστρατείες ανοίγει τον δρόμο ξανά στους φασίστες, με Δημάρχους της Δεξιάς να μπαίνουν μπροστά κατά των προσφύγων. Στην Καλαμάτα, ο δεξιός Δήμαρχος έδωσε πόστο σε οργανισμό στον Κουκούτση, υπόδικο στη δίκη, τέως χρυσαυγίτη βουλευτή.

Θα μας βρούνε μπροστά τους, με μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση την μέρα της απολογίας του φύρερ της Χρυσής Αυγής Μιχαλολιάκου, στα τέλη Οκτώβρη.”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:58