13/08/2020 20:17:43

Εκλογές στην Ένωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων αλλά χωρίς μεγάλους εκδότες

Εκλογές στην Ένωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων αλλά χωρίς μεγάλους εκδότες - Media

 

Σήμερα είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών. Πρόκειται για την Ένωση, στην οποία δεν συμμετέχει κανεις εκ των μεγάλων εκδοτών (Αλαφούζος, Μαρινακης, Καραμήτσος), ενώ πρόεδρος είναι ο εκδότης της εβδομαδιαίας Real News Νικος Χατζηνικολαου, ο οποίος συμμετέχει στην Ένωση, με την ιδιότητα του εκπροσώπου της Espresso του μεγαλοεκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη.

Επί χρόνια οι διοικούντες την Ένωση, διατυμπάνιζαν οτι θα αναλάβουν πρωτοβουλία προκειμένου να ενταχθούν στην ΕΙΗΕΑ, όλες οι εφημερίδες (Ημερήσιες και εβδομαδιαίες), ωστόσο επί δυο χρόνια δεν υπήρξε καμία πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Έτσι σήμερα οι Φιλιππάκης και Χατζηνικολαου, προσέρχονται στην καλπες για να εκλέξουν το νεο ΔΣ, που θα τους εκπροσωπεί. Η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο εκδότης του Ελεύθερου Τύπου Αλέξης Σκαναβης, είναι ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί, αλλά κυρίως των επιδιώξεων που υπάρχουν.

Αξίζει.: Ο λόγος που οι διοικούντες την Ένωση, δεν επιθυμούν την συμμετοχή των μεγάλων εκδοτών, είναι προφανής. Απο τη στιγμή που θα αποφασίσουν να μετάσχουν οι Αλαφούζος, Μαρινακης, Καραμήτσος κοκ, αλλάζουν οι συσχετισμοί και χάνεται ο έλεγχος της ΕΙΗΕΑ, απο τον Ιωάννη Φιλιππάκη των μεγαλοεκδότη των Α’

Πηγή media.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.