search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:17
MENU CLOSE

Σαραρέ Κχαντεμί: Παράθυρο ελπίδας το «όχι» του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

16.10.2019 08:40
Σαραρέ Κχαντεμί: Παράθυρο ελπίδας το «όχι» του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου - Media

 

Το χθεσινό (Τρίτη) «όχι» του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο αίτημα έκδοσης είναι το πρώτο παράθυρο ελπίδας για την 37χρονη μητέρα από το Ιράν Σαραρέ Κχαντεμί. Με δάκρυα στα μάτια η 37χρονη ζήτησε από τους δικαστές να προστατεύσουν την ίδια και την κόρη της. «Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας ζητώ την προστασία σας. Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της» είπε η Σαραρέ. 

Η 37 Σαραρέ περιμένει τη ετυμηγορία του 6ου Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, που αναμένεται να ανακοινωθεί στις 29 Οκτωβρίου. Η Σαράρε ήρθε μαζί με την κόρη της από το θεοκρατικό Ιράν. Δραπέτευσε από την πατρίδα της για να σώσει τη ζωή της. Τη δική της και της κόρης της. Η 37χρονη πέρασε από τον Έβρο στην Ελλάδα τον Αύγουστο μαζί με την 6χρονη κόρη της, για να γλιτώσει από τον σύζυγό της που τις κακοποιούσε συστηματικά.

Η Σαραρέ Κχαντεμί συνελήφθη στην Ορεστιάδα με ένταλμα της Ιντερπόλ που εκδόθηκε από το Ιράν, καθώς ο σύζυγός της την κατήγγειλε για αρπαγή ανηλίκου και ότι συμμετείχε σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. Το Ιράν ζητάει την έκδοση της Σ. Κχαντεμί που κρατείται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού. 

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο συγγραφέας, Απόστολος Δοξιάδης, υποστήριξε ότι η 37χρονη κινδυνεύει πολύ σοβαρά να αντιμετωπίσει την ποινή του θανάτου εάν επιστρέψει στο Ιράν. «Το Ιράν βρίσκεται σε μια περίοδο μεγάλης αλλαγής. Σε αυξανόμενη σύγκρουση με τη Δύση και με άνοδος του κόμματος των ακραίων ισλαμιστών». Όπως είπε, στο Ιράν υπάρχουν επαναστατικά δικαστήρια και κανονικά. Τα πρώτα δικάζουν πολιτικά αδικήματα. Αποτελούνται από ιερείς και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δικηγόρο. Τα κανονικά αποτελούνται μόνο από άντρες.

«Ύπατος άρχοντας σε αυτά είναι ο Εμπραχήμ Ραιζί. Αυτός έχει ποινικοποιήσει το λειτούργημα του δικηγόρου. Υπάρχει ακόμη και επιβάλλεται η ποινή του θανάτου. Είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο ποσοστό κατά κεφαλή θανατικών ποινών κυρίως ανηλίκων. Η γυναίκα από τα εννέα της χρόνια της θεωρείται υπόλογη απέναντι στον νόμο. Η θανατική ποινή εφαρμόζεται για πολλά αδικήματα. Με διάφορους τρόπους, απαγχονισμού, λιθοβολισμός, σταύρωση!!! Εκτός για τα αδικήματα του φόνου και της ένοπλης ληστείας, η θανατική ποινή προβλέπεται για την ομοφυλοφιλία, την απαγωγή και την πολιτική διαμαρτυρία. Γι’ αυτό πιστεύω ότι έχει κίνδυνο ζωής…» είπε ο Απόστολος Δοξιάδης λέγοντας στο τέλος της κατάθεσης του: «Το έργο του Θεού είναι στα δικά σας χέρια. Να σώσετε δύο ζωές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:16