search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:32
MENU CLOSE

Απίστευτο θράσος Ερντογάν: Ποτέ δεν διαπράξαμε σφαγή αμάχων – Καλεί τους Κούρδους να… παραδώσουν τα όπλα

16.10.2019 12:24
Απίστευτο θράσος Ερντογάν: Ποτέ δεν διαπράξαμε σφαγή αμάχων - Καλεί τους Κούρδους να... παραδώσουν τα όπλα - Media
 
Απύθμενο το θράσος Ερντογάν, την ώρα που συνεχίζονται οι επιχειρήσεις στη Συρία. Ενώπιον των βουλευτών του κόμματός του, ο Ερντογάν, ο οποίος καλείται από τις δυτικές χώρες να σταματήσει την επίθεσή του στη Συρία, απέκλεισε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τις κουρδικές δυνάμεις και απαίτησε να καταθέσουν τα όπλα και να αποσυρθούν από τα τουρκικά σύνορα, ενώ παράλληλα δήλωσε στο Sky News πως δεν θα έχει συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που αναμένονται στην Άγκυρα, για να ανακρούσει πρύμναν λίγο μετά.
 
Ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του ανέφερε ότι “η Τουρκία ουδέποτε στην ιστορία της διέπραξε σφαγή αμάχων και ούτε πρόκειται να το κάνει”, θέλοντας να διαψεύσει με αυτόν τον τρόπο φωτογραφίες που ανέβηκαν στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογαριασμούς που όπως ισχυρίζεται πρόσκεινται στο ΡΚΚ.
 
“Εάν θέλετε να δείτε σφαγιασμό αμάχων, κοιτάξτε το Αφγανιστάν, το κράτος Ρακίν της Μιανμάρ, το Upper Karabakh και τη Βοσνία”, δήλωσε ο Ερντογάν. “Οι τρομοκράτες πρέπει να παραδώσουν τα όπλα μέχρι το βράδυ, να καταστρέψουν τις παγίδες τους και να εγκαταλείψουν την ασφαλή ζώνη που καθορίσαμε”, σημείωσε και πρόσθεσε:
 
“Η Τουρκία έχει εκκαθαρίσει 1.220 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τρομοκράτες από τις 9 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η στρατιωτική επιχείρηση ‘Πηγή Ειρήνης’. Η Δημοκρατία της Τουρκίας ποτέ στην ιστορία της δεν κάθισε στο τραπέζι με τρομοκρατικές ομάδες, δεν ψάχνουμε διαμεσολαβητή για αυτό. Όταν οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν τη ζώνη ασφαλείας στη βόρεια Συρία, τότε η στρατιωτική επιχείρηση ‘Πηγή Ειρήνης’ θα τελειώσει”.
 
Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ξεκίνησε την ομιλία του με τη δήλωση για τη σφαγή αμάχων, θέλοντας να διαψεύσει φωτογραφίες και βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με τα θύματα από την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.
 
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu δημοσίευσε μερικές από αυτές τις φωτογραφίες που, όπως αναφέρει, ανέβηκαν από λογαριασμούς που είναι προσκείμενοι στο ΡΚΚ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η ανάρτηση των συγκεκριμένων εικόνων είχε σκοπό την παραπληροφόρηση καθώς όπως σημειώνεται πρόκειται για βρέφη και ενήλικες που σκοτώθηκαν παλαιότερα και σε άλλες τοποθεσίες.
 
«Ό,τι νά’ναι» για Πενς-Πομπέο
 
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως δεν θα έχει συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς και τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο που αναμένονται στην Άγκυρα για να ζητήσουν να σταματήσει η τουρκική επίθεση στη Συρία.

«Δεν θα τους συναντήσω», δήλωσε ο Ερντογάν στο Sky News έπειτα από μια συνεδρίαση στο κοινοβούλιο με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος. «Θα συναντήσουν τους ομολόγους τους. Εγώ δεν θα μιλήσω παρά στον Τραμπ, αν έρθει», πρόσθεσε.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το Sky News, σε οφ κάμερα δηλώσεις του ο Ερντογάν έκανε κωλοτούμπα και είπε ότι τελικά θα συναντηθεί με τον Πενς.

Από την πλευρά του, ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει την Τρίτη, πως ο Πενς θα συναντηθεί με τον Ερντογάν την Πέμπτη, κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα, με στόχο να επιτύχει «άμεση κατάπαυση του πυρός» στη βόρεια Συρία όπου η Άγκυρα έχει εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG).

Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί σήμερα στην Τουρκία, όπως είναι προγραμματισμένο, παρά την άρνηση του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να τον συναντήσει, ανακοίνωσε από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος. «Ο αντιπρόεδρος αναχωρεί σήμερα για την Τουρκία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κέιτι Ουόλντμαν, εκπρόσωπος του Πενς, ερωτηθείσα σχετικά με ενδεχόμενη αλλαγή του προγράμματος.

Επιπλέον, ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Κοινοβούλιο, δήλωσε σήμερα ότι θα αποφασίσει αν θα πραγματοποιήσει τη σχεδιαζόμενη για τον ερχόμενο μήνα επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ερντογάν είπε πως θα επανεκτιμήσει την πραγματοποίηση του ταξιδιού επειδή «τα επιχειρήματα, οι διάλογοι, οι συζητήσεις που γίνονται στο Κογκρέσο σε ό,τι αφορά το πρόσωπό μου, την οικογένειά μου και τους φίλους μου υπουργούς συνιστούν πολύ μεγάλη έλλειψη σεβασμού» προς την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Ερντογάν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον στις 13 Νοεμβρίου. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 14:32