search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:23
MENU CLOSE

«Βόμβα» της Bild: Η Γερμανία «χαϊδεύει» την Τουρκία – «Όχι» στο εμπάργκο πώλησης όπλων

16.10.2019 13:32
«Βόμβα» της Bild: Η Γερμανία «χαϊδεύει» την Τουρκία - «Όχι» στο εμπάργκο πώλησης όπλων - Media
 
Στο παρασκήνιο των αποφάσεων των Ευρωπαίων σε σχέση με την Άγκυρα, αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής Bild, αποκαλύπτοντας πως το Βερολίνο τάχθηκε κατά του εμπάργκο όπλων και ταυτόχρονα προβληματίζεται σε σχέση με τις κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, που επικαλείται εμπιστευτικού χαρακτήρα έγγραφα του υπουργείου Εξωτερικών, η γερμανική κυβέρνηση απέφυγε την επιβολή εμπάργκο στην πώληση όπλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προς την Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η κυβέρνηση τάχθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο «ενεργά ΚΑΤΑ ενός εμπάργκο όπλων».
 
Σε εσωτερική οδηγία – εντολή του υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αναφέρεται, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δοθεί συγκατάθεση σε απόφαση για εμπάργκο, παρά μόνο σε μια «συλλογική επανεξέταση» των εξαγωγών όπλων.
 
Στο ίδιο έγγραφο διατυπώνεται επίσης «μεγάλος προβληματισμός» σε ό,τι αφορά κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:23