search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:56
MENU CLOSE

Karezza: Όταν το σεξ φτάνει σε άλλο επίπεδο

16.10.2019 13:41
Karezza: Όταν το σεξ φτάνει σε άλλο επίπεδο - Media

 

Μέχρι σήμερα, ο κόσμος κάνει σεξ με σκοπό κυρίως να έρθει σε οργασμό. Με λίγα λόγια αυτό είναι το ζητούμενο, τόσο στον άνδρα όσο και στη γυναίκα: η κορύφωση. Μάλιστα τα περισσότερα άρθρα που γράφονται, αναφέρονται στο πως θα επιτευχθεί ο πολυπόθητος οργασμός και λιγότερο στη διαδικασία του σεξ αυτή καθαυτή.

Με την τεχνική “Karezza” όμως η οποία είναι ιταλική λέξη και προέρχεται από το ‘caress’ το οποίο σημαίνει χάδι, σημασία και προτεραιότητα δίνεται στην επαφή, στην πράξη, στη συναισθηματική ένωση και στο “ταξίδι” των εραστών, οι οποίοι ουσιαστικά αδιαφορούν ή έστω σκόπιμα καθυστερούν πολύ να έρθουν σε οργασμό, τονώνοντας έτσι την μεταξύ τους ψυχοσωματική επικοινωνία. Η Karezza κάνει καλό σε όλα τα ζευγάρια, όμως κυρίως βοηθάει αυτά που είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις και έχουν ρουτινιάσει.

Στις μέρες μας που όλο και περισσότερα ζευγάρια κάνουν γρήγορο, χωρίς προκαταρκτικά και χωρίς συναίσθημα σεξ η karezza βρίσκεται στον αντίποδα και προτείνει την συναισθηματική εναλλακτική. Οι δυο εραστές παίρνουν το χρόνο τους, εξερευνούν ο ένας το σώμα του άλλου και αφήνουν τον οργασμό σε δεύτερη μοίρα: αν αυτός στο τέλος έρθει καλοδεχούμενος, αυτοί οι δυο είναι εκεί για τη γενικότερη εμπειρία, τα χάδια, τα φιλιά, τα λόγια και τα βλέμματα που θα ανταλλάξουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Βέβαια αν σου φαίνεται καλή η ιδέα της τεχνικής Karezza καλό είναι να το συζητήσεις με τον παρτενέρ σου: πρέπει να είστε και οι δυο σύμφωνοι ότι θέλετε κάτι τέτοιο όταν πέσετε στο κρεβάτι. Γιατί καλώς ή κακώς για κάποιους, ο οργασμός όπως και να το κάνουμε είναι απαραίτητος και όχι απλά καλοδεχούμενος εάν αυτός προκύψει.

Πηγή: marieclaire.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15