08/08/2020 17:15:49

Χαρίτσης: Η ΝΔ τρώει από τα έτοιμα στην οικονομία, αλλά αυτή η περίοδος τελειώνει

Χαρίτσης: Η ΝΔ επιβαρύνει την πλειονότητα των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων - Media
 
Τα ΜΜΕ εξωραΐζουν τα πρώτα επικίνδυνα πεπραγμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για την εργασία, το περιβάλλον, την λειτουργία του κράτους, δική μας δουλειά είναι να αναδεικνύουμε την πραγματικότητα και τους πολύ μεγάλους κινδύνους της πολιτικής της ΝΔ με μαχητική και τεκμηριωμένη αντιπολίτευση, ενώ ταυτόχρονα διευρύνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ αξιοποιώντας και τις νέες τεχνολογίες, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης στο ρ/σ «Στο Κόκκινο».
 
Δίνει πάρα πολύ σαφές στίγμα το πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχειρεί να αξιοποιήσει τον δημοσιονομικό χώρο που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που νοικοκύρεψε τα δημόσια οικονομικά, είπε ο κ. Χαρίτσης, κινείται μεροληπτικά υπέρ των πλουσίων, αναφέροντας τόσο το παράδειγμα του ΕΝΦΙΑ και την επιπλέον μείωσή του με κύριες ωφελημένες τις μεγάλες ιδιοκτησίες, όσο και τα μέτρα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2020 για την κερδοφορία επιχειρήσεων και τα μερίσματα, αλλά και τις άρσης ψηφισμένων και δρομολογημένων μέτρων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της μείωσης του ΦΠΑ, την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, κτλ. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η προσφορά του «δώρου» των 134 εκατ. ευρώ από το κοινωνικό μέρισμα στις επιχειρήσεις, προσέθεσε.
 
Είναι ολοκληρωμένη στρατηγική της ΝΔ να προσπαθεί, εκεί που όλο το προηγούμενο διάστημα ως αντιπολίτευση καταστροφολογούσε, παρουσιάζοντας εικόνα χάους και διάλυσης για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσιονομικό και μακροοικονομικό επίπεδο, τώρα βλέπουμε -χωρίς κάποιο… θαύμα στην ελληνική οικονομία και χωρίς να έχουν ληφθεί μέτρα ούτε για την προσφορά ούτε για την ζήτηση τους τελευταίους μήνες- την κυβέρνηση να πανηγυρίζει, να προσπαθεί να οικειοποιηθεί την πολύ μεγάλη προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα, σημείωσε ο ίδιος, με τα δέκα συνεχόμενα τρίμηνα ανάπτυξης, την μείωση της ανεργίας κατά πάνω από 10 ποσοστιαίες μονάδες και την δημιουργία πάνω από 500.000 καθαρών νέων θέσεων εργασίας, αλλά και τα ρεκόρ δεκαετίας στις επενδύσεις το 2017 και το 2018.
 
Η κυβέρνηση της ΝΔ τρώει από τα έτοιμα στην οικονομία, αλλά αυτή η περίοδος τελειώνει, τόνισε ο κ. Χαρίτσης, θα κριθεί στον προϋπολογισμό του 2020, στο κατά πόσο θα καταφέρει αυτά που έλεγε προεκλογικά, για μέτρα ελάφρυνσης, μείωση φορολογίας για τους πολλούς, στήριξη επενδύσεων, σημειώνοντας ότι τα μηνύματα που υπάρχουν είναι εξόχως ανησυχητικά. Και στο πεδίο της οικονομίας έχει ήδη αθετήσει πολλές από τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά και δυστυχώς ανοίγουν πάρα πολύ επικίνδυνα μέτωπα, όπως η ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, η υπόθεση της ΔΕΗ, κτλ., ενώ εγκαταλείφθηκε και ο στόχος μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων. «Είναι πολύ ηχηρές οι ένοχες σιωπές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας σε όλα αυτά τα ζητήματα», είπε χαρακτηριστικά.
 
Την ίδια ώρα μέρος των ΜΜΕ παρουσιάζουν μία εξωραϊσμένη πραγματικότητα σε σχέση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης τις πρώτες εκατό ημέρες, «δεν περιποιεί τιμή για αυτά τα ΜΜΕ το ότι μπαίνουν σε μία τέτοια διαδικασία. Δική μας δουλειά είναι να αναδεικνύουμε την πραγματικότητα, την αναντιστοιχία λόγω και πράξεων, να επισημαίνουμε τους πολύ μεγάλους κινδύνους από την πολιτική της ΝΔ», θυμίζοντας ότι έρχεται προς συζήτηση το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με πάρα πολύ επικίνδυνες διατάξεις για τα εργασιακά, τις συλλογικές συμβάσεις, την διαιτησία, την περιβαλλοντική νομοθεσία, την προστασία του αστικού χώρου από την εγκατάσταση ρυπογόνων βιομηχανιών, τις δυνατότητες στον υπουργό Ανάπτυξης να αδειοδοτεί κατά το δοκούν, αλλά και ρυθμίσεις στην αυτοδιοίκηση που «κλείνουν το μάτι» σε γαλάζιους αυτοδιοικητικούς για ζητήματα που ερευνώνται από την Δικαιοσύνη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εκεί, να ασκήσει τεκμηριωμένη, μαχητική αντιπολίτευση».
 
Στο μέτωπο της αναδιοργάνωσης του κόμματος και την αύξηση των εγγεγραμμένων μελών του, σημείωσε ότι υπάρχουν ήδη χιλιάδες που εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες και «αυτή η προσπάθεια κορυφώνεται, η έναρξη της καμπάνιας έγινε χτες με την περιοδεία Τσίπρα στην Αχαΐα, θα ακολουθήσει τόσο από τον ίδιο όσο και τα στελέχη και τις οργανώσεις του κόμματος μία πολύ μεγάλη εκστρατεία επικοινωνίας με την κοινωνία. Αυτό που λέμε, “Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου” το εννοούμε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι υπόθεση μίας ηγεσίας και μόνο, είναι υπόθεση όλων των αριστερών, προοδευτικών πολιτών που αντιλαμβάνονται την ανάγκη να ανοίξει, να μεγαλώσει, να εντάξει οργανικά όλους αυτούς που προσβλέπουν σε μία προοδευτική πορεία της χώρας μας», τονίζοντας ότι σε αυτή την προσπάθεια αξιοποιούνται οι νέες τεχνολογίες, όπως η πλατφόρμα www.isyriza.gr για την διαδικτυακή εγγραφή νέων μελών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.