search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:20
MENU CLOSE

Ίλιγγος: Έτσι είναι η πτήση μέσα σε F-35 (Video)

16.10.2019 15:47
Έκλεισε το «ντιλ του αιώνα»: Έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση 50 F-35 στα ΗΑΕ - Media
 
Το stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς F-35, που επιχειρεί όντας το «διαμάντι» και η «αιχμή του δόρατος» της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), κλέβει τις εντυπώσεις με κάθε ευκαιρία.
 
Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε η δοκιμαστική ομάδα των αεροσκαφών μας τοποθετεί στη θέση του πιλότου ενός μαχητικού F-35! Ο πιλότος πραγματοποίησε πτήση πάνω από το Σαν Φρανσίσκο και οι εικόνες προκαλούν ίλιγγο.
 

Το μαχητικό F-35
Το F-35 Lightning II είναι ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο, χαμηλής παρατηρησιμότητας μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς.
 
Κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία εταιριών της οποίας ηγείται η Lockheed Martin με σημαντικότερους εταίρους τις Northrop Grumman και BAe Systems. Το F-35 αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, με την πρώτη πτήση να έχει λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου του 2006.
 
Το μαχητικό, μαζί με τους ρωσικούς S-400, αποτελεί το «μήλον της έριδος» ανάμεσα σε Τουρκία και ΗΠΑ αποτελώντας το μεγαλύτερο εξοπλιστικό «στοίχημα» για κάθε χώρα.
 
Πολλές χώρες του ΝΑΤΟ, έχουν ήδη παραλάβει τα μαχητικά, με την Ελλάδα να βρίσκεται στο «στόχαστρο».
 
«Κάποια στιγμή η χώρα μας ασφαλώς θα μπει σε τροχιά απόκτησης αεροσκάφους 5 ης γενιάς. Αυτό επιβάλει η διαρκής προσπάθεια για την αναβάθμιση των οπλικών συστημάτων της χώρας», δήλωσε χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλος.
 
Σχεδίαση και Εξοπλισμός
Το F-35 διαθέτει τεχνολογία stealth που το κάνουν δύσκολο να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά.
 
Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Βέβαια το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.
 
Το F-35 φέρει το ραντάρ AN/APG-81, τύπου AESA, το οποίο θεωρείται κορυφαίων επιδόσεων. Επίσης διαθέτει το συστήματα στόχευσης EOTS και το σύστημα προειδοποίησης AN/AAS-37. Αυτά σε συνδυασμό με τους προηγμένους αισθητήρες δίνουν στον πιλότο μια εξαιρετική εικόνα του πεδίου μάχης.
 
Το αεροσκάφος θα μπορεί να δεχθεί εντολές μέσω της φωνής του πιλότου μέσω του συστήματος Direct Voice Input. Επίσης θα διαθέτει σύστημα απεικόνισης επί κάσκας (HMDS) το οποίο θα προβάλλει πληροφορίες κατ’ ευθείαν στη κάσκα του πιλότου.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15