search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:37
MENU CLOSE

Οι πρώτες εικόνες μέσα από το γεωτρύπανο Πορθητής και το σημείο της γεώτρησης (Video)

16.10.2019 16:21
Τουρκικό ΥΠΕΞ: Εντός ορίων της υφαλοκρηπίδας μας οι περιοχές που ερευνούμε - Media

 

Στο τουρκικό γεωτρύπανο Φατίχ ανοιχτά της Πάφου ανέβηκε ο γνωστός δημοσιογράφος του τουρκικού καναλιού CNNTurk Τζουνέιτ Οζντεμίρ αναφέροντας ότι για πρώτη φορά μεταδίδονται εικόνες μέσα από τον «Πορθητή». Σχολιάζει πως μόλις βρεθεί φυσικό αέριο ίσως η Τουρκία χτυπήσει τη γροθιά της στο τραπέζι.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος αναφέρει ότι πήγε στο σημείο της γεώτρησης με ελικόπτερο από την Αττάλεια, κάτι που δεν ήταν καθόλου εύκολο. 

Ο Τζουνέιντ Οζντεμίρ στο ρεπορτάζ του αναφέρει ότι το γεωτρύπανο δουλεύει ασταματητα 24 ώρες 7 μέρες τη βδομάδα. Σχολιάζει ότι η δουλειά του Πορθητή δεν είναι εύκολη, είναι εμα ευαίσθητο πρότζεκτ, προσθέτοντας ότι το γεωτρύπανο το οποίο διαθέτει πύργο ύψους 100 μέτρων, έχει τη δυνατότητα να κατεβαίνει 2 χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του νερού και άλλα 3 χιλιάδες μέτρα κάτω από το έδαφος. Αναφέρει ότι παρά το ότι οι καιρικές συνθήκες είναι αντίξοες το γεωτρύπανο έχει σταθεροποιηθεί συνεχίζοντας τις εργασίες του σε πολύ δύσκολες συνθήκες. 

Η κάμερα του τουρκικού καναλιού στρέφεται προς την φρεγάτα Γκαζιαντέπ, η οποία μαζί με άλλες φρεγάτες εναλλάξ προστατεύουν το γεωτρύπανο 24 ώρες το 24ωρο. 

Η κάμερα στρέφεται και σε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που φτάνει την ώρα που γίνονται τα γυρίσματα κατευθυνόμενο προς την φρεγάτα Γκαζιαντέπ.

«Βρέθηκε μέχρι στιγμής φυσικό αέριο; Όχι δεν βρέθηκε. Αλλά μόλις βρεθεί τότε η Τουρκία ή θα το καρπωθεί μόνη της ή θα καθίσει με τις άλλες χώρες και θα τους πει ‘ελάτε να συμφωνήσουμε, γιατί μας κρατάτε εμάς έξω από αυτό το παιχνίδι;’ και ίσως να χτυπήσει και την γροθιά της στο τραπέζι», σχολιάζει ο Τούρκος δημοσιογράφος.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 17:36