01/04/2020 00:42:38

Διαδηλωτές στο Βερολίνο διέκοψαν κυβερνητικό briefing (Video)

Διαδηλωτές στο Βερολίνο διέκοψαν κυβερνητικό briefing (Video) - Media

 

Oμάδα διαδηλωτών υπέρ των Κούρδων διέκοψε την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών στη Γερμανία, σε κίνηση διαμαρτυρίας για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης από τη γερμανική κυβέρνηση, κρατώντας πανό στα χέρια.

«Γενοκτονία στη Συρία με γερμανικά όπλα», έγραφαν αυτά μεταξύ άλλων, ενώ το αίτημα των διαδηλωτών υπέρ των Κούρδων ήταν να αντισταθεί το Βερολίνο στα σχέδια της Αγκυρας.

Οι διαδηλωτές αποχώρησαν από την αίθουσα έπειτα από 20 λεπτά.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κρίστοφερ Μπέργκερ, δήλωσε ότι η Γερμανία, όπως και άλλες χώρες της ΕΕ, έχουν ζητήσει εμφατικά από την Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Σημείωσε ακόμη ότι το Βερολίνο έχει λάβει μέτρα αντιδρώντας στην τουρκική εισβολή. Η Γερμανία ήταν από τις πρώτες χώρες που ανακοίνωσαν ότι επιβάλουν εμπάργκο όπλων στην Αγκυρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.