search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:14
MENU CLOSE

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου «οπλίζει» τα χέρια των αστυνομικών στο όνομα της… νόμιμης αυτοάμυνας

17.10.2019 06:09
Κορωνοϊός-Βραζιλία: Η πιο «μαύρη» μέρα από την αρχή της πανδημίας - Ακόμη 600 θάνατοι μέσα σε 24 ώρες - Media

 

Περισσότερα δικαιώματα αποκτούν οι αστυνομικές δυνάμεις στη Βραζιλία, μετά την προώθηση των νομοσχεδίων από την κυβέρνηση του Μπολσονάρου, με τα οποία -μεταξύ άλλων- επαναπροσδιορίζεται η έννοια της νόμιμης αυτοάμυνας.

Πλέον, οι αστυνομικοί δεν θα διώκονται όταν κάνουν χρήση όπλων σε περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με καταστάσεις που προκαλούν φόβο, αιφνιδιασμό ή όταν βρίσκονται εν βρασμώ.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή της κυβέρνησης έρχεται ενάντια στον σεβασμό των  ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρίζει ο γενικός διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κένεθ Ροθ.

«Ο πρόεδρος Μπολσονάρου επιτίθεται μετωπικά στα πλέον θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα με τον λόγο του και με τις πολιτικές του… Έδωσε πράσινο φως στην αστυνομία να χρησιμοποιεί θανατηφόρα βία αδικαιολόγητα. Αποπειράθηκε να αποδυναμώσει την κοινωνία των πολιτών και τα μέσα ενημέρωσης. Επιτίθεται στους υπερασπιστές του δάσους κι έχει δώσει το πράσινο φως για την αποψίλωση στην Αμαζονία» είπε ο Ροθ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24