search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:59
MENU CLOSE

Άλλαξε και επίσημα «χέρια» η Opel Ελλάς – Ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

17.10.2019 08:09
Άλλαξε και επίσημα «χέρια» η Opel Ελλάς - Ομόφωνη έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού - Media

 

Την έγκριση της εξαγοράς της Opel Ελλάς από τον όμιλο Συγγελίδη παρείχε σήμερα η Επιτροπή Ανταγωνισμού έπειτα από ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της.

Η Επιτροπή θεωρεί πως με την απόκτηση από τον κ. Γεώργιο Συγγελίδη του 100% μετοχικού κεφαλαίου της  Opel Ελλάς, διά της οποίας ο υιός του, Πολυχρόνης Συγγελίδης, αποκτά εμμέσως τον έλεγχο της εξαγοραζόμενης εταιρίας δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Οι τελευταίες είναι η ευρύτερη αγορά εισαγωγής, διανομής και εμπορίας επιβατηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων καθώς και ανταλλακτικών και αξεσουάρ.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, για τον Όμιλο Συγγελίδη η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ακόμα περισσότερο τη θέση του στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου.

Υπενθυμίζεται ότι η μητρική Opel έχει εξαγοραστεί από τον γαλλικό όμιλο PSA Peugeot Citroen, με τον οποίο ο όμιλος Συγγελίδη έχει παλαιές και ιδιαίτερα στενές εμπορικές σχέσεις. Εξάλλου, ο Συγγελίδης είναι υπεύθυνος για τις πωλήσεις της Citroen από το 1965, της Peugeot από το 2014 και της DS Automobile από το 2018.

Να σημειωθεί ότι το 2018 η Opel πέτυχε μερίδιο αγοράς 6.46%, πωλώντας 7.142 μονάδες στην Ελλάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:59