search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:19
MENU CLOSE

Κέρδη στην Ευρώπη, «ασθμαίνοντας» ακολουθεί το Χ.Α.

17.10.2019 11:05
Κέρδη στην Ευρώπη, «ασθμαίνοντας» ακολουθεί το Χ.Α. - Media

 

Με θετικά πρόσημα και μικρά κέρδη κινούνται οι κύριες ευρωπαϊκές αγορές, μετά τις τελευταίες ειδήσεις από τις Βρυξέλλες, όσον αφορά το μέτωπο του “Brexit” και την ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου, στο παρά ένα της Συνόδου Κορυφής των ηγετών στις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, “έχουμε μία συμφωνία, υπάρχει συμφωνία για το ‘Brexit”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με το Reuters, “ο Γιούνκερ τόνισε ότι η συμφωνία είναι δίκαιη και ισορροπημένη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο”. Πρόσθεσε ότι “ο Βρετανός πρωθυπουργός έδωσε σήμα για έγκριση της συμφωνίας”.

Η συμφωνία, ωστόσο, θα πρέπει να επικυρωθεί αφενός από την Κομισιόν (όπου θα παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα) και αφετέρου από τη βρετανική βουλή των κοινοτήτων (θα κατατεθεί προς ψήφιση το Σάββατο).

Από εκεί και πέρα και σύμφωνα με τα μάκρο που ανακοινώθηκαν, κατά 0,5% υποχώρησε η κατασκευαστική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η παραγωγή κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,2%.

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2018, οι κατασκευές ήταν ενισχυμένες κατά 1,2% στην ευρωζώνη και κατά 1,9% στην ΕΕ.

Ερχόμενοι στο Χ.Α. και λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισό της συνεδρίασης, ο γενικός δείκτης έχει αναλωθεί σε κίνηση λίγο μεγαλύτερη των οκτώ μονάδων, με τους αγοραστές να δείχνουν ότι έχουν τον έλεγχο της τάσης, ενώ σχετικά ενισχυμένος δείχνει ο τζίρος.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός δείκτης δοκιμάζει τιμές υψηλότερα των 860 μονάδων, έχοντας κινηθεί μεταξύ 856,15 (-0,26%) και 864,23 μονάδων (+0,68%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 34 εκατ., από τα οποία τα 0,5 εκατ. αφορούν “πακέτα”.

Από το σύνολο των μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης, καθώς μεσαία και μικρότερη κεφαλαιοποίηση παραμένουν στο περιθώριο του ενδιαφέροντος, ξεχωρίζουν θετικά οι Εθνική (+1,02%), Πειραιώς (+1,21%), ΑΔΜΗΕ (+1,21%), ΕΧΑΕ (+1,35%), Aegean Airlines (+1,92%), Viohalco (+1,39%), Fourlis (+1,51%) και ΟΠΑΠ (+1,59%).

Από τις μετοχές που πιέζονται προς χαμηλότερες αποτιμήσεις, μόνο η 3E (-1,47%) καταγράφει απώλειες που ξεπερνούν την μία ποσοστιαία μονάδα και αυτό μπορεί να παίξει τον ρόλο του για την συνέχεια.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης παραμένει ζητούμενο το κλείσιμο του γενικού δείκτη υψηλότερα των 862 μονάδων και η μερική, έστω, αφύπνιση των τίτλων μεσαίας και μικρότερης κεφαλαιοποίησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:17